fbpx
Portokal
Fostul șef al Casei de Asigurări de Sănătate Braşov s-a sinucis: era anchetat de DNA în două dosare

Fostul șef al Casei de Asigurări de Sănătate Braşov s-a sinucis: era anchetat de DNA în două dosare


Omul de faceri Doru Dumitru Bertea, cunoscut medic stomatolog, s-a spânzurat luni seara. Oamenii legii au fost alertați de familie și de vecini. El era cercetat în două dosare penale de către procurorii DNA pentru dare de mită, informează realitatea.net. Fostul șef al Casei de Asigurări de Sănătate Brașov se afla în arest la domiciliu. Doru Bertea era tatăl Ancăi Bertea, fosta șefă a Direcției de Sănătate Publică (DSP) Brașov, demisionară chiar la începutul pandemiei de coronavirus.

Procurorii DNA au anchetat achizițiile de echipament medical realizate în spitalele COVID din Odorheiul Secuiesc și Brașov. Cercetările au fost la un pas de a fi zădărnicite chiar de șeful Biroului de Operațiuni Speciale din Brașov – structură care se ocupă cu interceptarea, filajul, plantarea de microfoane ambientale și alte asemenea tehnici de spionaj. Ofițerul Emanoil Mirică vindea celor vizați de procurori informații extrase chiar din dosarele anchetatorilor după ce acestea ajungeau pe biroul său.

Practic, la fiecare întâlnire, șeful Brigăzii Operațiuni Speciale Brașov îi făcea lui Bertea o adevărată informare cu privire la mersul anchetei, iar în septembrie i-a comunicat ce activități a întreprins în dosar și asigurându-l că „acestea s-au rezumat doar la supravegherea unora dintre persoanele cercetate, printre care Kadas Iluna Marius Andrei” (n.red. – fost consilier județean și  președinte al Consiliului de Administrație al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Brașov).

Afaceristul-stomatolog a dorit să afle, din  nou, dacă a fost numai el vizat de informațiile acumulate în dosar, iar ofițerul de Poliție l-a asigurat că familia Bertea are o poziție „discretă”, astfel că nu atrage atenția asupra sa.

Legătura lui Bertea cu acest mega-dosar de corupție este aceea că firma sa – Chantal Sante – „a furnizat Spitalului de Boli Infecțioase Brașov un robot de purificare a aerului, pe preț supraevaluat, exagerat, achiziționat la un preț decent de la societatea Lianmed”.

Numai că robotul de purificare a aerului – „dezinfecția cu ultraviolete a mediului” – nu a fost folosit în spital, din cauză că nu corespundea datelor tehnice ale instituției medicale, iar achiziția controversată a intrat în atenția procurorilor DNA.

 

Sursa: realitatea.net

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Mai 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top