fbpx
Portokal
Incendiu într-un bloc din Iași: 6 copii și 4 adulți, intoxicați cu fum

Incendiu într-un bloc din Iași: 6 copii și 4 adulți, intoxicați cu fum


Panică într-un bloc de pe strada Carpați, din cartierul ieșean Nicolina. Un incendiu a izbuncit la etajul 4 al unui imobil: o femeie de 60 ani a dat foc unui dulap, posibil din greşeală.

Au fost momente de groază într-un bloc din Iași, acolo unde oamenii au ieșit din case, speriați de fumul gros care s-a răspândit pe scară.

Curajos, un tânăr de 14 ani a intrat în apartamentul din care ieșea mirosul și a scos-o pe proprietara încremenită de spaimă. Totul a pornit de la o lumânare lăsată nesupravegheată lângă o bibliotecă, spun pompierii.

Alarma la 112 s-a dat în jurul amiezii în cartierul Nicolina. Dintr-un apartament de la etajul 4 al unui bloc ieșea miros de fum. Speriați, locatarii au cerut ajutorul pompierilor. 

Când au ajuns echipajele de salvare, flacările erau deja stinse, iar 10 oameni coborâseră din bloc.

Au fost întregistrate zece victime: șase copii și patru adulți au fost intoxicați cu fum, dar erau stabili hemodinamic.

Au fost trimise: o ambulanta tip C, una tip B si echipaj EPA.

Toți cei evaluați sunt stabili și refuză transportul la spital.

„A fost înregistrat un apel la 112 pentru un incendiu într-un bloc din cartierul Nicolina. Un obiect de mobilier a luat foc în casa unei doamne de 60 de ani. Au fost acolo pompierii şi evident echipajul medical. S-au identificat 4 adulţi şi 6 copii care aveau nevoie de intervenţie medicală de urgenţă. Au fost extraşi din zona cu risc şi evaluaţi. S-a constatat că erau conştienţi, stabili hemodinamic şi nu prezentau semne de intoxicaţie cu fum grave şi au refuzat transportul la spital. Principalul lor tratament a fost cel cu oxigeno-terapia şi scoaterea lor din mediu”, a transmis prof. dr. Diana Cimpoeșu, şefa UPU SMURD Iaşi.

Pompierii au deschis o anchetă.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Mai 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top