fbpx
Print this page
Foto: Rezervația Delta Dunării Foto: Rezervația Delta Dunării

Turiștii au alungat păsările flamingo din Delta Dunării


Turiştii au hăituit  păsările flamingo observate în ultima perioadă în Delta Dunării. Reprezentanţii Societăţii Ornitologice din România spun că vizitatorii au stresat păsările, așa că acestea au plecat și este puțin probabil să se mai întoarcă în rezervație.

Cristi Domşa a declarat că păsările flamingo nu vor cuibări nici anul acesta în zonă, din cauză că au fost stresate de vizitatori.

Potrivit reprezentantului SAR, păsările au fost hăituite continuu de turişti, de fotografi, care le-au urmărit cu drone sau cu bărci, deși este vorba despre o arie naturală protejată în care accesul nu este permis.

„Aici (în zona strict protejată Sărături, n.red.), au început să-şi pregătească locul de cuibărit, dar din cauza presiunii oamenilor, păsările au plecat. Sunt mici şanse să se întoarcă”, a afirmat Domşa.

Domşa a adăugat că a cerut sprijin şi agenţilor de mediu ai Administraţiei Rezervaţiei care au intervenit şi i-au înlăturat pe cei care au vrut să vadă păsările flamingo.

În ultimele zile, mai mulți iubitori au Deltei au făcut apel către turiști să nu meargă să fotografieze păsările, pentru a nu le speria.

 

Sursa: Europa FM


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Articole similare