fbpx
Portokal
Fetițele din Iași internate în stare gravă după ce au fost spălate pe cap cu o substanță toxică vor rămâne în grija statului

Fetițele din Iași internate în stare gravă după ce au fost spălate pe cap cu o substanță toxică vor rămâne în grija statului


Cele trei fetiţe care au fost aproape de o tragedie, după ce au fost spălate pe cap cu o substanţă toxică de către propria bunică vor rămâne în grija statului.

După mai multe discuţii avute cu familia şi cu vecinii, specialiştii de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului au ajuns la concluzia că fetiţele nu mai pot rămâne în grija bunicii şi a tatălui lor, mama fiind plecată în străinătate, transmite „Adevărul”.

„Specialiştii noştri au vorbit cu cadrele medicale şi au zis că în maximum trei zile vor fi externate. Am luat măsuri, specialiştii au fost la faţa locului, au evaluat situaţia şi se pare că fetiţele nu mai pot locui şi trăi împreună cu bunica şi tatăl lor. Vom lua măsura de plasament în regim de asistenţă maternală, după ce vor fi externate”, a declarat Tiberiu Bantaş, reprezentant DGASPC Iaşi. 

Poliţiştii ieşeni fac în continuare cercetări şi au deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Trei fetiţe în vârstă de 6, 8 şi 11 ani, din localitatea Jigoreni, judeţul Iaşi, au fost intoxicate în weekend, cu o substanţă care conţine cipermetrină, substanţă ce poate da convulsii, după ce au fost spălate pe cap cu aceasta.

La faţa locului, au fost trimise două salvări şi elicopterul SMURD. Fetele erau conştiente în momentul în care au ajuns medicii, iar cei de la faţa locului le-au spălat de trei ori pe cap, aşa cum le-au recomandat salvatorii, prin telefon. Se pare că această manevră a fost vitală, copilele fiind astfel salvate. În aceste zile, ele se află la spitalul de pediatrie din Iaşi, unde primesc îngrijiri medicale, medicii fiind optimişti în privinţa lor.

 

Sursa: Adevărul


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Septembrie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top