fbpx
 
UPDATE. Mobilizare de forțe în Dagâța, după ce o fetiță de 8 ani a dispărut de acasă. Minora a fost găsită!

UPDATE. Mobilizare de forțe în Dagâța, după ce o fetiță de 8 ani a dispărut de acasă. Minora a fost găsită!


Forțe de ordine impresionante au fost mobilizate luni în județul Iași, pentru căutarea unei fetițe de 8 ani.

UPDATE

IPJ Iași: Minora a fost găsită în această dimineață! Mulțumim mult pentru implicare

Fetiţa de 8 ani care a dispărut luni de la domiciliul părinţilor, dintr-o localitate din comuna Dagâţa, a fost găsită în cursul zilei de marţi la un canton dintr-o pădure, fiind demarate anchete de către reprezentanţii Poliţiei şi ai Protecţiei Copilului pentru a afla cum a dispărut aceasta de acasă.

„În data de 28 iunie, poliţiştii ieşeni au fost sesizaţi cu privire la faptul că o minoră de 8 ani a plecat, în cursul dimineţii, de la domiciliul din localitatea Piscul Rusului, comuna Dagâţa Poliţiştii au demarat de îndată verificările şi căutările, sens în care au fost solicitate forţe suplimentare. Astfel, la căutările efectuate în cursul zilelor de 28 şi 29 iunie şi în cursul nopţii de 28 spre 29 iunie, au participat aproximativ 70 de persoane, poliţiştii ieşeni beneficiind de sprijinul poliţiştilor din cadrul IPJ Neamţ, al jandarmilor, pompierilor, voluntarilor, precum şi al membrilor unor asociaţii care au participat cu autovehicule adaptate pentru căutări în zone împădurite şi accidentate. De asemenea, în scopul găsirii minorei, zona de interes a fost survolată cu un elicopter şi cu o dronă, iar la căutări au fost folosiţi un câine de urmă din cadrul IPJ Iaşi şi un câine de căutare în medii naturale de la IPJ Neamţ", spun reprezentanţii IPJ Iaşi.
După ce a fost găsită, copila a fost dusă la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Iaşi pentru evaluarea şi consiliere, urmând a fi dispuse măsuri, în funcţie de cele constatate.
„Cazul a intrat în atenţia asistenţilor sociali ai DGASPC Iaşi. Se pare că istoricul familial presupune forme de abuz şi neglijare. În cursul zilei de mâine o echipă de asistenţi sociali şi psihologi din cadrul DGASPC Iaşi se va deplasa la faţa locului pentru a evalua situaţia familială. În măsura în care vom constata că aceşti copii au fost supuşi unor forme de abuz sau neglijare vom lua măsurile impuse de lege", a declarat purtătorul de cuvânt al DGASPC Iaşi, Tiberiu Bantaş.

Știre inițială

Copila locuieşte în Dagâța, comună aflată la aproape 80 de kilometri de Iași, şi a fost văzută ultima oară luni în jurul orei 10.30. După 4 ore, părinții au sunat la 112 și au anunțat că fetița nu a mai revenit acasă.

Echipajele de intervenție, dar și voluntarii unui club de off-road din Iași, au plecat în căutarea ei, însă nu au găsit-o. Minora Claudia Mirela Tololoi are în jur de 1 metru şi 40 de centimetri înălțime, aproximativ 18 kilograme, ochi verzi și păr blond.

La momentul dispariției, fata era îmbrăcată doar cu o pereche de colanți. Persoanele care pot furniza informații care să conducă la găsirea acesteia, sunt rugate să sune la numărul de urgență 112, sau să se adreseze celei mai apropiate unităţi de poliţie.

 

Sursa: Știrile Pro TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30