fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS

Potop în Iași: persoane evacuate din locuințe inundate de ploi, stâlpi de electricitate afectați de fulgere

Potop în Iași: persoane evacuate din locuințe inundate de ploi, stâlpi de electricitate afectați de fulgere


Mai multe persoane din judeţul Iaşi au fost evacuate, în cursul nopţii de miercuri spre joi, după ce locuinţele acestora au fost inundate ca urmare a ploilor abundente.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Situaţii de Urgenţe, Georgică Onofreiasa, a informat că zece subofiţeri cărora li s-au alăturat pompieri voluntari s-au deplasat cu două autospeciale de intervenţie în satul Jigoreni, comuna Ţibăneşti, pentru a evacua două persoane după ce patru locuinţe au fost inundate.

Alţi zece subofiţeri şi pompieri voluntari din Dagâţa au acţionat cu două autospeciale în satul Zece Prăjini, pentru a evacua 15 adulţi şi copii dintr-o locuinţă inundată, unde apa era de aproximativ 50 cm.

Tot în cursul nopţii, pompierii voluntari din Ţibana au fost solicitaţi să intervină în satul Gârbeşti, unde apa din rigola drumului public a ajuns în curtea unei gospodării.

De asemenea, în urma descărcărilor electrice care au avut loc în municipiul Iaşi un stâlp de iluminat public de pe strada Nicolina a fost afectat de fulger, fără a exista un incendiu. Tot în municipiul Iaşi, pe strada Cărămidari s-a format un arc electric, cu repetiţie, pe un stâlp de electricitate. Pentru remedierea situaţiilor au fost solicitaţi să intervină angajaţii Delgaz Grid.

Pompierii au mai fost solicitaţi să intervină şi pentru degajarea unui copac căzut peste un autoturism parcat.

 

Sursa: Agerpres


Citeste si...
Nota
(1 Vote)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Decembrie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top