fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS

USR PLUS a decis excluderea din partid a tuturor rezerviștilor din structurile de securitate națională

USR PLUS a decis excluderea din partid a tuturor rezerviștilor din structurile de securitate națională


Biroul Naţional al USR PLUS a luat, vineri, o decizie „istorică”: au fost excluşi din partid toţi rezerviştii din structurile de securitate naţională.

Sergiu Hossu, fost şef al PLUS Cluj şi actual şef al Cancelariei Prim-Ministrului, a explicat pentru „Adevărul” cum s-a ajuns la această decizia a Biroului Naţional al USR PLUS: „Statutul USR prevede că e interzisă adeziunea foştilor ofiţeri din serviciile de securitate naţională, fie că vorbim de SRI, SIPI, SIE şi altele. Această  interdicţie apare în formularul de adeziune la USR. Statutul PLUS prevede interdicţia doar în cazul foştilor ofiţeri sau colaboratori ai Securităţii. În Biroul naţional s-a discutat despre situaţia pesoanelor din USR PLUS care încalcă interdicţia din statutul USR. Concluzia a fost că această chestiune nu e negociabilă”.

Astfel, Biroul Naţional va transmite luni minuta deciziei luate şi birourile locale vor pune în aplicare rezoluţia. „Vor fi excluse toate persoanele care se încadrează în interdicţia amintită, care îşi vor pierde calitatea de membru şi alte calităţi subsecvente”, a precizat Hossu.

Fostul preşedinte al PLUS Cluj a susţinut că nu s-a făcut analiza asupra impactului pe care decizia îl va avea la nivel naţional. „Fiecare membru de partid contează, dar persoanele care încalcă regulamentul, din păcate, vor trebui să plece. Nu ştiu câte persoane sunt în această situaţie la nivel naţional, eu am avut discuţii nivel de Cluj cu două persoane”, a precizat Hossu.

El a mai precizat că unii membri vor accepta decizia, iar alţii vor acţiona în judecată partidul. Ar exista o portiţă şi anume faptul că membrii PLUS nu au intrat în USR PLUS prin adeziune, ci prin fuziunea partidelor, astfel este discutabilă obligativitatea de a se supune regulamentului privind adeziunea în USR.

 

Sursa: Adevărul


Citeste si...
Nota
(2 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Octombrie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top