fbpx
 
Furtunile s-au dezlănțuit în mai multe zone: o fetiță a fost ucisă și sora acesteia a fost rănită de un copac în județul Mureș

Furtunile s-au dezlănțuit în mai multe zone: o fetiță a fost ucisă și sora acesteia a fost rănită de un copac în județul Mureș


Furtunile s-au dezlănțuit, sâmbătă, în mai multe regiuni ale țării. O fetiţă în vârstă de 6 ani a murit, iar sora ei în vârstă de 5 ani a fost rănită, după ce un copac a căzut peste cortul în care acestea se aflau, în zona Valea Ilvei, în timpul unei vijelii, a anunţat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş.

Pompierii militari de la Punctul de Lucru Deda, Salvamont Mureș, SMURD Deda și două ambulanțe ale SAJ Mureș au intervenit.

Reprezentanții ISU Mureș au aunțat sâmbătă seară că au găsit trei victime peste care s-a prăbușit un copac, în Lunca Bradului: o femeie de 34 de ani și două fetițe, de 5 și 6 ani. Acestea se aflau într-o excursie cu cortul în familie.

Au fost transportate urgent la spital. Femeia a suferit o fractură la umăr și a fost preluată de ambulanță, iar o fetiță de aproximativ 5 ani are traumatism cranio-cerebral și de șold, fiind preluată conștientă de ambulanța SMURD.

Din păcate, fetița de 6 ani a fost strivită de copac, a suferit un traumatism cranio-cerebral deschis, iar rănile erau incompatibile cu viața, medicii declarând decesul.

Un alt copac a căzut peste un autoturism în orașul Sovata.

Terenul a luat-o la vale, în urma precipitațiilor, în satul brașovean Peștera. Zeci de animale au murit, potrivit Mediafax.

Circulația feroviară între Deda – Deda Bistra – Răstolița – Lunca Bradului, din județul Brașov, este oprită temporar, sâmbătă seara, din cauza copacilor prăbușiți pe calea ferată.

CFR SA a transmis, sâmbătă seara, că circulația trenurilor pe segmentul feroviar Deda – Deda Bistra – Răstolița – Lunca Bradului este oprită temporar, după ce mai mulți copaci au căzut pe calea ferată.

Astfel, trenul 367-2 care tranzita intervalul de stații Deda – Deda Bistra va fi retras în stația Deda, pentru a se asigura accesul drezinei pantograf, cu care se va acționa pentru tăierea, îndepărtarea copacilor și eliberarea gabaritului, anunță CFR SA.

„Echipele de intervenție ale SRCF Brașov vor acționa cu 2 drezine pantograf, îndrumate din stațiile Deda, respectiv Răstolița, pentru eliberarea gabaritului, verificarea liniei de contact și remedierea eventualelor deranjamente constatate la siatemul de alimentare cu energie electrică. De asemenea, lipsă tensiune în linia de contact este semnalată la această oră și între stațiile Deda – Monor Gledin (spre Cluj), linie simplă, din cauza unui copac căzut pe calea ferată, în zona stației Râpa de Jos. Drezina pantogtaf a fost îndrumată din stația Sărățel, pentru intrarea pe intervalul de stații și eliberarea gabaritului. 2 trenuri de călători (IR 1944 și R 4146) au fost oprite temporar în stațiile Râpa de Jos și Sieu, pentru a asigura intervenția drezinei pantograf”, spune Oana Brânzan, purtătorul de cuvânt al CFR SA.

Potrivit acesteia, pentru asigurarea continuității traficului feroviar în zonele afectate, au fost trimise și locomotive Diesel, care vor dubla trenurile, în situația în care sistemul de alimentare cu energie electrică nu pate fi repus sub tensiune.

Din cauza copacilor prăbușiți pe calea ferată, circulația trenurilor între stațiile Ilva Mare – Măgura Ilvei este oprită temporar.

„Trenul IR 1765 staționează la această oră în gara Lunca Ilvei, pentru accesul drezinei pantograf, cu care se acționeză pentru tăierea, îndepărtarea copacilor și eliberarea gabaritului. Echipele de intervenție ale SRCF Iași au verificat linia de contact, aceasta nu prezintă deranjamente, fapt care va permite redeschiderea liniei, în condiții normale și repunerea în circulație a trenului IR 1765, după îndepartarea celor 4 copaci prăbușiti în gabarit”, spune Oana Brânzan, purtătorul de cuvânt al CFR SA.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a transmis, ulterior, că la ora 22.21 s-a redschis secția CF Ilva Mare – Măgura Ilvei, trenul IR 1765 și-a reluat circulația, urmând să ajungă la destinație cu o întârziere de 80 de minute.

Pe raza Regionalei CF București, între stațiile Zăvestreni – Videle, pe firul I, sunt copaci căzuți în gabarit. În această zona, trenurile nu staționează, acestea fiind retrasate să circule pe firul II.

 

Sursa: Europa FM


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30