fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS

O nouă alertă europeană de produse contaminate cu oxid de etilenă: de data asta, la gogoși

O nouă alertă europeană de produse contaminate cu oxid de etilenă: de data asta, la gogoși


O nouă alertă europeană de produse contaminate cu oxid de etilenă a venit, de această dată pentru gogoşi.

Asta, la numai 24 de ore după ce inspectorii sanitari veterinari au decis retragerea din magazine a aproape două tone de chiftele în care a fost descoperit pesticidul interzis în Uniunea Europeană.

Alerta alimentară a venit din franţa, iar produsele care au ajuns în magazinele din România vor fi rechemate la fabirciant.

Gogoşile ar conţine oxid de etilenă, pesticid cu efecte cancerigene, care, de altfel, a mai fost descoperit în ultimele săptămâni şi în alte produse. Miercuri, Autoritatea Naţională pentru Siguranţa Alimentelor a cerut retragerea unor loturi de chiftele.

Produse în Germania și comercializate în magazinele Lidl, acestea urmează să fie distruse. Reprezentanţii companiei spun că preparatul din lotul cu alertă nu a ajuns la raft spre vânzare, ci se găsește în depozitul producătorului din Germania. Însă, preventiv, au retras și celelalte cantități, iar acum se fac verificări în toate magazinele.

În ultima perioadă, tone de înghețată și alte preparate au fost retrase de la vânzare, tot din cauza contaminării cu oxid de etilenă a unui aditiv alimentar folosit pentru omogenizare, numit gumă de caruba.

 

Sursa: Știrile Pro TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Decembrie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top