fbpx
 
Foto generic Foto generic

Un avion suspectat ca aparținând contrabandiștilor de țigări a intrat ilegal în România, apoi a fost coborât forțat de aviația militară ucraineană


Un avion de mici dimensiuni, folosit, cel mai probabil, în contrabanda cu ţigări, a intrat ilegal în România şi a stat timp de 45 de minute în zona Vicovu de Sus, judeţul Suceava.

În cele din urmă, aparatul a fost interceptat şi silit să aterizeze pe teritoriul Ucrainei. În operaţiune, poliţiştii de frontieră vecini au folosit un MIG 29, pentru a forţa avionul clandestin să ajungă la sol.

Patru indivizi care se aflau în aeronavă au fost reţinuţi, dar nu aveau niciun fel de mărfuri suspecte. O anchetă făcută de români şi ucraineni trebuie să lămurească incidentul.

Avionul de mici dimensiuni a fost observat deasupra localităţii Vicovul de Sus, din judeţul Suceava, arată Știrile Pro TV. Polițiștii de frontieră români au suspectat că este un transport ilegal cu ţigări şi au trimis o maşină spre zona de aterizare.

Comisar-şef Ilie Poroch, purtător de cuvânt Poliţia de Frontieră Suceava: „Poliţiştii de frontieră, am făcut tot ce ne stă în putinţă pentru a depista acest transport, dar vă daţi seama că noi, fiind la sol, şi fiind un aparat de zbor, ne-a fost imposibil să urmărim acest avion.”

După 45 de minute, avionul a decolat fără să fi fost găsit de poliţiştii români, care au anunţat autorităţile din Ucraina, țara spre care se îndrepta aeronava.

„În colaborare cu aerodromul militar, o navă militară s-a ridicat pentru a forţa aterizarea (...) După aterizare, indivizii (n.r.) au încercat să fugă cu maşina”, a transmis Poliţia de Frontieră din Ucraina printr-un comunicat.

În final, patru bărbaţi au fost reţinuţi, însă nu aveau niciun fel de mărfuri suspecte asupra lor.

Sunt cercetaţi pentru încălcarea regulilor internaţionale de zbor.

Andrei Demchinko, purtător de cuvânt al Poliţiei de Frontieră a Ucrainei: „Nu vă pot da mai multe informaţii din cauza unei investigaţii penale în curs, care este în plină desfăşurare”

Autorităţile române trebuie să afle ce au făcut, pe teritoriul ţării noastre, timp de 45 de minute, presupuşii contrabandişti, sau dacă au fost ajutaţi de alţi indivizi să scape de marfă.

Comisar-şef Ilie Poroch, purtător de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Suceava: „Nu am descoperit ţigări sau alte produse de origine ucrainiană”

De asemenea, poliţiştii vor să afle şi cine deţine aparatul de zbor.

 

Sursa: Știrile Pro TV


Citeste si...
Nota
(1 Vote)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Septembrie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30