fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS

Alertă la Marea Neagră! Avioane de luptă britanice care asigură Poliția Aeriană în România, misiune de interceptare a unei aeronave a Federației Ruse

Alertă la Marea Neagră! Avioane de luptă britanice care asigură Poliția Aeriană în România, misiune de interceptare a unei aeronave a Federației Ruse


Două aeronave aparţinând Forţelor Aeriene Regale Britanice au executat marţi o misiune de poliţie aeriană în spaţiul aerian internaţional deasupra Mării Negre, pentru interceptarea unei aeronave a Federaţiei Ruse, transmite Agerpres.

„Două aeronave Eurofighter Typhoon aparţinând Forţelor Aeriene Regale Britanice au executat marţi o misiune de poliţie aeriană în spaţiul aerian internaţional deasupra Mării Negre pentru interceptarea unei aeronave a Federaţiei Ruse. Dirijarea, controlul şi coordonarea misiunii au fost gestionate de către controlorii de trafic aerian din cadrul Centrului de Operaţii Aeriene. Centrul NATO de operaţiuni aeriene combinate (CAOC) Torrejon a ordonat decolarea celor două aeronave Eurofighter Typhoon aflate în serviciul de luptă Poliţie Aeriană în România sub comandă NATO", se arată într-un comunicat de presă al Ministerulului Apărării Naţionale.

Potrivit sursei citate, decizia a fost luată în urma detectării activităţii aeriene a Federaţiei Ruse în apropierea Regiunii de Informare a Zborurilor (Flight Information Region - FIR) Bucureşti în spaţiul aerian internaţional deasupra Mării Negre.

„Aeronavele britanice au interceptat aeronava SU-24 Fencer prin identificare vizuală a acesteia, în jurul orei 10,50, care, după ce s-a apropiat până la 40-50 km de spaţiul aerian naţional, s-a retras părăsind FIR Bucureşti. Cele două aeronave britanice au executat patrulare aeriană până la ora locală 11,30, după care au revenit la aerodromul de bază. Regiunea de Informare a Zborurilor (FIR) reprezintă un spaţiu aerian de dimensiuni definite, în cadrul căruia sunt furnizate servicii de informare a zborurilor şi servicii de alarmare", menţionează MApN.

 

Sursa: Agerpres


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Decembrie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top