fbpx
 
Scandal în USR Iași: Iulian Hușanu a ieșit din Consiliul Local. Acuzat că amesteca afacerile cu politica

Scandal în USR Iași: Iulian Hușanu a ieșit din Consiliul Local. Acuzat că amesteca afacerile cu politica


Acesta a demisionat complet din USR și, implicit, a pierdut și calitatea de consilier local. Ca administrator la URVAS, retailer de instalații sanitare, Hușanu a fost găsit având contracte cu două primării USR din județ. Dar principalul reproș este că încearcă să scoată un PUZ pentru a construi un bloc la Bucium. Colegii de partid i-au cerut să aleagă între funcția de consilier și afacerile imobiliare.

Iulian Hușanu a demisionat din calitatea de consilier local USR-PLUS. Luni, 13 septembrie, apăruse un articol în Ziarul de Iași prin care se dezvăluia că reprezentantul USR derula relații comerciale cu două primării din județ conduse de colegii săi de partid. Contractele erau obținute prin achiziții directe, fără licitație, și totalizau circa 100.000 de lei.

Adevăratul reproș făcut de conducerea filialei USR Iași este legată de PUZ-ul unui bloc pe care Iulian Hușanu încerca să-l obțină ca dezvoltator. „Nu poți fi și consilier local USR și să faci demersuri pentru un PUZ care îți aparține”, spune surse interne din filiala ieșeană.
„În USR, dacă faci un PUZ ești considerat infractor, ești privit cu suspiciune, așa că renunț”, a spus în replică consilierul Iulian Hușanu.


Sponsor influent în filiala USR
Consilierul USR este administratorul firmei URVAS, retailer de instalații sanitare, și are o situație financiară destul de bună. Surse anonime din USR spun că Hușanu a fost în ultimii ani unul din sponsorii semnificativi ai filialei ieșene. Inevitabil, s-a speculat că va încerca să-și recupereze investiția prin influența politică la nivelul administrației locale sau județene.
La începutul anului, când Mihai Chirica nu reușea să facă majoritate pentru a-și pune viceprimari și nici pentru a trece bugetul local prin Consiliul Local, numele lui Iulian Hușanu era printre cele mai menționate în perspectiva unei eventuale „defectări” din USR-PLUS. N-a fost așa, a defectat alt consilier USR, Răzvan Baciu, care a și ajuns viceprimar.

Iulian Hușanu era considerat ca un protejat al liderei Cosette Chichirău, însă democrația de partid a decis că acesta trebuie să plece

 

Consilier sau afacerist

Scandalul din ultimele 24 de ore, stârnit de informațiile din Ziarul de Iași, a fost amplificat la cote maxime de povestea PUZ-ului pentru un bloc pe un teren deținut de Iulian Hușanu la Bucium. Acesta a declarat că anunțase proiectul său în grupurile interne din USR, dar că nu a făcut o informare publică, transparentă.
„Nu cred că voi avea bani să fac eu un bloc acolo, dar măcar un PUZ. Am început demersurile în primăvară și am primit certificatul de urbanism după 100 de zile”, a declarat Iulian Hușanu pentru REPORTER DE IAȘI.
Voci din USR Iași spun că afacerea imobiliară a consilierului local era foarte greu de explicat publicului: „Mihai Chirica și acoliții lui urmau să spună că useriștii fac PUZ-uri dar atacă pe alții care construiesc. În filozofia noastră, rămâi consilier local sau te apuci de afaceri imobiliare. Acest domeniu încă este foarte sensibil la Iași”.

 

A demisionat

Pe canale oficiale, USR Iași a dat publicității următorul comunicat:
„Iulian Hușanu, consilier local USR PLUS Iași, și-a dat astăzi demisia din partid și din Consiliul Local Iași.
Transparența și corectitudinea sunt principalele valori care ghidează activitatea aleșilor locali USR PLUS. Atunci când proiectele personale interferează cu activitatea politică, aceste valori sunt cele care dictează drumul către o decizie corectă. Demisia colegului nostru este un gest de onoare și etică.
Iulian Hușanu este un antreprenor de succes, cu multe proiecte personale importante pentru comunitate. Îi mulțumim pentru toate eforturile depuse până acum în activitatea de consilier și îi dorim mult succes în proiectele viitoare pentru Iași.”
Iulian Hușanu va fi înlocuit în Consiliul Local de următorul pe lista USR, o tânără de 31 de ani, Oana Codru, de profesie arhitect.

 

Article image
* „Trădătorul din USR” și-a schimbat viața într-un minut: a votat cu Chirica, a ajuns viceprimar și a apărut la serviciu cu un BMW X3 * Baciu are 26 de ani și ascunde un secret: în 2013 a picat Bac-ul la Liceul Cantemir * 99% dintre elevi au luat peste media 6. Cezar Baciu a fost în eșantionul de 1% care pică la liceele teoretice și tocmai el a ajuns viceprimar * Baciu a avut 5 la Română, 6,35 la Matematică și 6,30 la Biolo...
Autor Gabriel Gachi Anchete 16 August 2021


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: