fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS

Bărbat din Timișoara, reținut după ce în imobilele sale au fost găsiți 24 de migranți indieni

Bărbat din Timișoara, reținut după ce în imobilele sale au fost găsiți 24 de migranți indieni


Poliţiştii de frontieră din Timișoara au depistat, în cadrul unei acţiuni pe linia prevenirii migraţiei ilegale, un cetăţean român care a adăpostit 24 cetăţeni din India în încercarea lor de a trece ilegal frontiera spre vestul Europei. Românul este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale.

Poliţiştii de frontieră din Timiș au desfăşurat o acţiune specifică pe linia prevenirii  migraţiei ilegale în zona de competenţă.

Astfel, luni, 13 septembrie, au identificat pe raza localităţii Moşniţa Nouă - jud. Timiş, într-un imobil, mai multe persoane care provin din India, care nu aveau documente de identitate asupra lor. Cei în cauză precum şi proprietarul imobilului, un cetăţean român, în vârstă de 42 de ani, au fost conduşi la sediul instituţiei pentru verificări.

În cadrul verificărilor, cetăţeanul român a precizat că mai deţine un imobil pe raza localităţii Timişoara, unde au mai fost depistaţi alţi cetăţeni străini care au fost conduşi la sediul instituţiei pentru verificări.

La sediul I.T.P.F. Timişoara a fost solicitată intervenţia unui echipaj medical, care a efectuat triajul epidemiologic  cetăţenilor străini  şi cetăţeanului român.

„La cercetări s-a stabilit că cele 24 de persoane descoperite în locaţiile respective sunt cetăţeni indieni, cu vârste cuprinse între 18 şi 40 de ani. De asemenea, în cadrul cercetărilor s-a mai stabilit că cetăţeanul român prelua grupuri de migranţi din zona publică a municipiului Timişoara, le oferea cazare în imobilele deţinute, iar ulterior pe unii dintre ei îi transporta în apropierea frontierei de vest a ţării în scopul lor de a trece ilegal frontiera spre vestul Europei”, arată reprezentanții Poliției de Frontieră.

De la fiecare migrant, bărbatul încasa câteva sute de euro. Transfugii au fost predați Serviciului de Imigrari. Timișoreanul a fost reținut urmând a fi cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți.

Cetăţenii indieni urmează să fie preluaţi de către Serviciul pentru Imigrări al Judeţului Timiş conform procedurilor legale.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Octombrie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top