fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS

Focuri de armă în această dimineață, la granița cu Ucraina: mii de pachete cu țigări confiscate, niciun contrabandist prins

Focuri de armă în această dimineață, la granița cu Ucraina: mii de pachete cu țigări confiscate, niciun contrabandist prins


Poliţiştii de frontieră din Sighetu Marmaţiei au confiscat în cadrul unor acțiuni desfășurate la frontiera verde și pe comunicații, 9.720 pachete de ţigări de proveniență ucraineană, în valoare de aproximativ 114.000 lei, marfă ce urma să ajungă pe piața neagră de desfacere din zonă.

„Azi dimineață, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Sarasău în cooperare cu autoritățile de frontieră din Ucraina au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigarete în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 07.05, poliţiştii de frontieră au observat pe direcția localității Remeți, județul Maramureș, în apropierea frontierei de stat cu Ucraina, mai multe persoane care se deplasau dinspre malul râului Tisa spre interiorul țării, transportând în spate mai multe colete voluminoase.

Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea persoanelor în cauză, procedând la somarea prin voce, însă acestea nu s-au supus, au abandonat coletele și au fugit spre teritoriul statului vecin, moment în care au fost trase patru focuri de avertisment, în plan vertical, conform procedurilor legale.

Nici de acestă dată, cei în cauză nu s-au oprit, au sărit în apa râului Tisa, întorcându-se înot pe teritoriul statului vecin.

Imediat au fost anunțate și autoritățile ucrainene despre eveniment, în vederea cercetării în comun a cazului”, arată reprezentanții Poliției de Frontieră.

În urma acțiunii, la fața locului, au fost descoperite 4 colete cu țigări.

În urma inventarierii baxurilor cu țigări descoperite, s-a constatat că acestea conțin 5.000 pachete țigări, de proveniență Duty-Free, în valoare de aproximativ 58.500 lei.

În cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat, întreaga cantitate de țigarete fiind ridicată în vederea confiscării.

Și polițiștii de frontieră din cadrul SPF Vișeu de Sus, județul Maramureș, au desfășurat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigarete, în data de 22.09.2021, pe raza orașului Vișeu de Sus.

„În jurul orei 09.30, lucrătorii noștri au identificat pe DN 18, pe marginea carosabilului, un autoturism abandonat, înmatriculat în România, în care au putut fi observate mai multe cartușe cu țigări.

S-a luat măsura transportării mijlocului de transport la sediul instituției, unde în urma inventarierii țigărilor din interior, a rezultat cantitatea de 4.720 pachete țigări, cu timbru fiscal Belarus, în valoare de 55.200 lei”, mai spun polițiștii de frontieră.

Autoturismul în valoare de aproximativ 10.000 lei a fost indisponibilizat la sediul sectorului până la finalizarea cercetărilor.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Ianuarie 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top