fbpx
Print this page
Povestire și imagini filmate din zborul de groază Eindhoven-Iași: „Stewardesele au început să plângă. Am știut că mor” UPDATE (VIDEO)

Povestire și imagini filmate din zborul de groază Eindhoven-Iași: „Stewardesele au început să plângă. Am știut că mor” UPDATE (VIDEO)


ISU a activat marţi seară planul roşu în cazul unei aeronave care trebuia să aterizeze pe Aeroportul Internaţional Iaşi şi care a avut probleme cu trenul de aterizare, aceasta ajungând însă cu bine pe pistă.

UPDATE

Pasagerii din cursa Wizzair Eindhoven-Iași au surprins pe cameră panica stewardeselor, în momentul în care a devenit clar că e o defecțiune la trenul de aterizare. Momentele descrise de martori sunt cumplite.

O stewardesă a trecut pe culoar explicând pasagerilor să țină „capul la cutie”, arâtând poziția aplecată a capului, spre spătarul scaunului din față și cu mâinile împreunate după ceafă. Din acel moment, un murmur de panică a cuprins toată aeronava.

Un călător avea loc în dreptul aripilor, exact deasupra roților din trenul de aterizare, care nu voia să coboare hidraulic. „Se auzea un sunet înfierător, parcă tăia cineva avionul cu bomfaierul. Erau comenzile disperate ale pilotului de a coborî trenul de aterizare și nu reușea. Zgomotele repetate arătau că problema era serioasă și ne dădeam seama că pilotul nu cedează și că situația nu putea fi mascată”, povestește unul din călătorii cursei Eindhoven-Iași.

După câteva minute, spun călătorii, comandantul aeronavei a luat decizia de a zbura deasupra Iașului pentru a goli rezervorul de kerosen și pentru a evita o explozie catastrofală la impactul cu solul. „Am zburat 35-40 de minute în cerc, vedeam orașul de sus, timp în care uruitul metalic de la trenul de aterizare se auzea încontinuu”, mai spune pasagerul.

Momentul de tensiune maximă a fost când stewardesele s-au așezat pe scaunele rezervate și și-au pus centurile de siguranță. „Din poziția în care eram le-am văzut cum au început să plângă și mi-am dat seama că situația e dramatică. Eram disperat”, relatează călătorul, care nu a dorit să-și divulge identitatea.

Când stewardesele plâng, înseamnă că nu mai există soluții – și-au spus pasagerii. „Eu aveam un bărbat în față, a scris mesaje, cred că a făcut 7 filmulețe în care spunea că moare, că lasă lucrurile în ordine, că își iubește familia”, e o altă relatare dramatică din avion.

După aproape 40 de minute, brusc, trenul de aterizare a coborât după încercările neîntrerupte ale piloților. Zgomotul a dispărut și căpitanul a anunțat că se pregătesc de aterizare. Aceasta a decurs normal și toți călătorii au aplaudat și au izbucnit în urale. Situația a fost dramatică, spun cei care au trecut prin acest calvar.

 

UPDATE

„O aeronavă care opera zborul Wizz Air W6 3660 de la Eindhoven la Iași pe 28 septembrie 2021 a aterizat în siguranță la destinație, aeroportul din Iași, și este supusă unor verificări tehnice din cauza unei probleme hidraulice. Wizz Air își cere scuze sincer pasagerilor pentru orice inconvenient cauzat, dar siguranța pasagerilor, a echipajului și a aeronavelor este prioritatea noastră numărul unu.”, este mesajul transmis de reprezentanții WIZZ AIR.

Știre inițială

Tensiunea aterizării a fost filmată de pasagerii din avion.

Unul dintre pasageri a povestit că personalul de bord a comunicat că este o problemă tehnică.

Aterizarea, din fericire, a fost în regulă, toată tensiunea s-a risipit, iar călătorii au răsuflat ușurați.

Timp de 10 de minute, aeronava s-a rotit deasupra orașului Iași, pentru că nu se deschidea trenul de aterizare, din cauza unei scurgeri hidraulice, roțile fiind blocate.

„Am fost anunţaţi despre faptul că o aeronavă Wizz Air care efectua o cursă de la Eindhoven, cu 100 de pasageri şi şase membri ai echipajului la bord, avea probleme la trenul de aterizare. La ora 19,25 a fost activat planul roşu iar la 19,35 aeronava a aterizat fără probleme. La ora 19,40 a fost dezactivat planul roşu", a ISU Iaşi.

Potrivit reprezentanţilor Aeroportului Internaţional Iaşi, problemele au fost anunţate de către pilot cu 30 de minute înainte de aterizare, transmite Agerpres

Aceasta este al doilea avion WIZZ AIR care semnalează probleme la aterizare în ultima lună, înregistrat pe Aeroportul din Iași. Pe 30 august, pilotul cursei Bergamo-Iași a aterizat în condiții de siguranță după ce semnalase, cu 20 de minute înainte, o problemă tehnică la sistemul de navigație.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Articole similare