fbpx
Print this page
Român acuzat de autoritățile italiene că și-a răpit propriul copil, prins de polițiștii de frontieră din Vama Curtici

Român acuzat de autoritățile italiene că și-a răpit propriul copil, prins de polițiștii de frontieră din Vama Curtici


Un cetățean român, acuzat de autoritățile din Italia că și-ar fi răpit copilul în vârstă de cinci ani, a fost prins de autorități în județul Arad, la Vama Curtici.

Amândoi erau în trenul internațional Budapesta - Timișoara, iar polițiștii de frontieră au observat că băiețelul figura în baza de date a persoanelor dispărute. Alerta fusese introdusă de autoritățile din peninsulă, iar acum, bărbatul este anchetat pentru lipsire de libertate. Mama copilului abia așteaptă să-și recupereze fiul.

Băiețelul de cinci ani a fost răpit în urmă cu trei zile din Padova, Italia. Era pe stradă, împreună cu mama lui, care îl ducea la grădiniță. A fost băgat cu forța într-o dubă, iar carabinierii nu le-au mai dat de urmă, deși au ajuns acolo în doar câteva minute.

Femeia, româncă, are custodia deplină a copilului, sentință dată de Tribunalul București în urmă cu trei ani.

Bunica copilului: „A oprit o mașină cu numere de București, România și din mers s-a coborât. A smuls copilul, a azvârlit copilul în mașină și ceilalți doi care o țineau au trântit-o de pământ și unul i-a smuls telefonul și s-au urcat în mașină și după 50 de metri au azvârlit în grădină telefonul. Fotografia și datele de identificare ale celui mic au fost introduse imediat în baza de date a polițiștilor și a fost emisă o alertă europeană, așa încât, atunci când bărbatul de 31 de ani a încercat să intre cu băiețelul în țară, pe la Curtici, polițiștii au știut că acel copil este răpit.”

Andrei Dincă, Poliția de Frontieră Arad: „Bărbatul și fiul său au fost duși la sediul sectorului Curtici pentru verificări suplimentare. Minorul a fost încredințat reprezentaților DGSAPC Arad.”

În 2018, bărbatul și-a mai răpit o dată copilul, iar mama lui nu a știut nimic despre el timp de opt luni.

La acea vreme, individul a amenințat că se va arunca de la înălțime, cu cel mic în brațe.

Erika Stark director Direcția de Protecție a Copilului: „S-a luat legătura cu mama. Din informațiile pe care le avem există o sentință judecătorească din 2018 prin care copilul este încredințat mamei și domiciliul la mamă. Copilul este bine, nu are nicio problemă.”

În acest moment, mama băiatului este în drum spre România.

 

Sursa: Știrile Pro TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Articole similare