fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS

Un permis de conducere fals și câteva grame de cannabis, găsite în bagajul unui basarabean, la Sculeni

Un permis de conducere fals și câteva grame de cannabis, găsite în bagajul unui basarabean, la Sculeni


Poliţiştii de frontieră de la Sculeni efectuează cercetări în privinţa unui bărbat cu cetățenie R. Moldova asupra căruia au descoperit un permis de conducere fals și 4 grame de cannabis.

„În data de 10 octombrie a.c., în jurul orei 09.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru a ieși din ţară, ca pasager într-un autocar, cursă regulată pe traseul Iași-Chișinău, un cetățean din R. Moldova, în vârstă de 39 de ani.

Deoarece persoana figura în bazele de date cu termenul legal de ședere în România depășit, colegii noștri i-au solicitat și alte documente, ocazie cu care bărbatul a prezentat la control un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din R. Moldova.

Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentul în cauză nu îndeplineşte condițiile de formă și fond ale unui document autentic, fiind fals.

Existând suspiciuni că bărbatul ar mai avea asupra sa și alte documente false ori falsificate sau bunuri prohibite, a fost supus unui control amănunțit.

În urma controlului efectuat cu câinele specializat în detectarea stupefiantelor din dotarea poliției de frontieră, s-a  descoperit în interiorul unei genți, învelită într-o hârtie, o substanță vegetală mărunțită, de culoare brun închis, cu miros înțepător, în greutate aproximativă de 4 grame.

Întreaga cantitate de substanță a fost ridicată de către lucrători B.C.C.O. -Serviciul Teritorial Iaşi şi trimisă spre expertiză la laboratorul de specialitate.

Cu privire la cele descoperite, bărbatul a declarat și recunoscut că substanța deținută este cannabis și că a achiziționat-o pentru consum propriu”, arată reprezentanții ITPF Iași.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, contrabandă calificată și cumpărarea sau deținerea de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Decembrie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top