fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS

Cioloș: Obiectivul este să obținem un guvern rapid. Vom apela la partenerii de coaliție – PNL, UDMR, minorități

Cioloș: Obiectivul este să obținem un guvern rapid. Vom apela la partenerii de coaliție – PNL, UDMR, minorități


Dacian Cioloş, preşedinte USR şi premier desemnat, a declarat marţi că obiectivul său este de a pregăti un guvern rapid, care să gestioneze situaţia de criză şi pentru aceasta va discuta cu partenerii din coaliţie - PNL, UDMR, minorităţi -, menţionând că a avut o convorbire telefonică cu liderii acestor partide şi că, cel mai probabil, o primă întâlnire va avea loc miercuri.

„Obiectivul este să pregătim un guvern rapid, care să lucreze pentru români şi să gestioneze situaţia de criză. Pentru asta vom apela la partenerii de coaliţie PNL, UDMR, minorităţi. Nu cred că aceste partide ar refuza discuţiile, pentru că ar însemna să prelungim o criză, inclusiv sanitară. Sunt convins că vor da dovadă de responsabilitate. (...) USR nu se teme să-şi asume guvernarea, situaţia gravă socială, sanitară, avem şi o iarnă grea. Important este să instalăm un guvern cât mai repede. Oferim responsabilitate şi cerem responsabilitate şi din partea partenerilor noştri cu care împărtăşim viziunea politică - PNL, UDMR şi minorităţi", a afirmat Cioloş.

El a spus că USR încearcă să refacă coaliţia în forma iniţială şi aşteaptă acest lucru şi din partea partidelor din coaliţie.

Cioloş a mai precizat că a avut o discuţie telefonică cu cei de la PNL şi UDMR şi că, cel mai probabil, va fi o primă întâlnire cu aceştia miercuri.

„Am avut o discuţie telefonică şi ieri şi astăzi, şi cu colegii de la PNL şi cu colegii de la UDMR şi cu minorităţile, cel mai probabil o întâlnire o vom avea mâine, pentru că PNL are un Birou Politic astăzi. Mâine, după şedinţa de guvern, vom stabili o primă întâlnire şi o primă discuţie în acest format, cu preşedinţii partidelor", a anunţat Cioloş.

Dacian Cioloş a menţionat că niciun alt partid nu şi-a asumat să meargă la Cotroceni cu un mandat de a forma un guvern cât mai rapid, un guvern cu puteri depline, care să gestioneze pandemia, situaţia creşterii preţurilor la energie şi implementarea reformelor prevăzute în PNRR.

„Ştiu că de multe ori în politica din România astfel de mişcări sunt văzute ca şi jocuri politicianiste, capcane sau, în unele cazuri, sunt jucate în mod populist. Noi ne-am asumat în mod direct şi foarte onest această responsabilitate, dincolo de unele idei şi jocuri pe care pot să le aibă unele partide. Cred că este şi un moment al adevărului în politica românească. Am ajuns într-o situaţie de criză şi în această situaţie, politicienii trebuie să-şi asume responsabilităţi, nu doar să facă calcule în interesul partidelor pe care le reprezintă sau doar pentru a se menţine la putere. În acest spirit, USR a făcut propunerea de premier şi îşi asumă în acest moment responsabilitatea formării unui guvern", a adăugat Cioloş.

El a mai spus că echipa de negociere a USR este formată din Dan Barna, Anca Dragu, Cătălin Drulă, Vlad Voiculescu şi Ionuţ Moşteanu, iar din echipa care lucrează la programul de guvernare fac parte Cristian Ghinea, Oana Ţoiu, Anca Dragu, Claudiu Năsui şi Dragoş Pîslaru.

 

Sursa: Agerpres


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Noiembrie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top