fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS

Un copil de 14 ani din Bistrița s-a sinucis acasă. Poliția cercetează dacă ar fi răspuns unei provocări online

Un copil de 14 ani din Bistrița s-a sinucis acasă. Poliția cercetează dacă ar fi răspuns unei provocări online


Un elev de 14 ani de la Şcoala gimnazială nr.1 din municipiul Bistriţa a decedat după ce ar fi răspuns unei provocări lansate pe o reţea de socializare, fiind găsit spânzurat în locuinţă, potrivit inspectorului școlar general, Aurelia Dan.

Tragedia s-a petrecut în cursul după-amiezii de marţi, iar Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) a fost informat miercuri dimineaţă de către conducerea unităţii de învăţământ.

Potrivit Aureliei Dan, elevul de clasa a opta care s-a sinucis era singur la părinţi şi avea rezultate foarte bune la învăţătură.

„Din păcate, am aflat şi noi în această dimineaţă, cu stupoare. Din ce informaţii avem de la conducerea şcolii, se pare că a fost un gest nefericit care s-a petrecut în casă, după ce elevul a ajuns de la şcoală. Sunt speculaţii, însă una care se repetă cel mai des - acum o spun, că poate cumva tragem un semnal de alarmă - este că ar fi încercat să răspundă unei provocări lansate pe TikTok. Copil singur la părinţi, campion la dans sportiv, copil de 10, vesel, nu stare depresivă, nu probleme de comportament, deci nu a indicat comportamentul lui din ultima vreme niciun semn că ar avea vreo nevoie în acest sens. De aceea, presupunerea tuturor este aceasta, că, dintr-un act de teribilism, probabil, a încercat să răspundă provocării respective”, a declarat, pentru Agerpres, inspectorul şcolar general.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud a anunţat că în cauză a fost deschis dosar penal pentru ucidere din culpă.

ISJ a cerut sprijinul Poliţiei pentru a demara de urgenţă o campanie de conştientizare, în rândul elevilor şi al părinţilor, asupra pericolelor care pândesc în mediul online.

„La nivelul instituţiei am solicitat imediat Biroului de siguranţă şcolară din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean ca în cel mai scurt timp să demarăm o campanie de conştientizare, obligatoriu, în rândul elevilor şi părinţilor. Începând de luni, vom avea un material specific de conştientizare, chiar şi un clip scurt, de sensibilizare, pe canalul acesta de TikTok, deci să venim cu o variantă la acest mediu online, de atragere a atenţiei şi cumva de conştientizare a pericolelor care pot să aibă loc”, a mai precizat Aurelia Dan.

Poliţia spune că cercetările în cazul minorului găsit spânzurat nu susţin ipoteza unei provocări online

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Bistriţa-Năsăud a transmis, miercuri, că informaţiile obţinute în urma cercetărilor efectuate până la această dată în cazul decesului elevului de 14 ani, găsit spânzurat în urmă cu o zi, nu conduc la confirmarea ipotezei că acesta ar fi răspuns la o provocare lansată pe o reţea de socializare.

„Cu privire la informaţiile vehiculate în spaţiul public, conform cărora un minor, de 14 ani, s-ar fi sinucis din cauza unei provocări de pe o reţea de socializare, Compartimentul de Relaţii Publice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud face următoarele precizări: ieri, 12 octombrie, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei municipiului Bistriţa au fost sesizaţi cu privire la faptul că un minor, de 14 ani, a fost găsit spânzurat în interiorul unei locuinţe de pe raza municipiului. A fost întocmit un dosar penal, iar cercetările sunt efectuate cu privire la infracţiunea de ucidere din culpă, urmând a fi stabilite împrejurările exacte în care a avut loc evenimentul. Totodată, în cauză a fost dispusă necropsia. Din cercetările efectuate până în prezent, nu au reieşit date şi informaţii care să conducă la confirmarea ipotezei prezentate în spaţiul public”, a comunicat IPJ.

Inspectorul şcolar judeţean Aurelia Dan a declarat pentru Agerpres că există speculaţii că elevul de clasa a opta ar fi încercat să răspundă unei provocări lansate pe o reţea de socializare şi a adăugat că a cerut sprijinul Poliţiei pentru a demara de urgenţă o campanie de conştientizare, în rândul elevilor şi al părinţilor, asupra pericolelor care pândesc în mediul online.

 

Sursa: Agerpres


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Decembrie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top