fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS

Percheziții la un cabinet veterinar din Bistrița unde ar avea loc intervenții chirurgicale ilegale

Percheziții la un cabinet veterinar din Bistrița unde ar avea loc intervenții chirurgicale ilegale


Au fost percheziții la un cabinet veterinar din Bistrița, după ce anchetatorii au primit informații că medicul de acolo făcut o intervenție chirugicală ilegală.

Mai exact, acesta ar fi tăiat urechile unui câine, la cererea stăpânului, deși procedura este strict interzisă încă din 2004. Dacă se va dovedi că este vinovat, medicul riscă închisoarea.

Medicul veterinar, cu experiență, din Bistrița a recunoscut în anchetă că a cedat la insistențele stăpânului unui câine. Acesta a dorit să taie urechile animalului, în scop estetic, după cum era pe vremuri standardul rasei.

Acum, însă, intervenția este considerată o maltratare a aninmalului. Iar când stăpânul câinelui s-a lăudat pe rețelele de socializare cu rezultatul obținut, polițiștii de la protecția animalelor au văzut postarea și au percheziționat cabinetul. Au ridicat mai multe registre și bani.

Crina Maria Sîrb, purtător de cuvânt IPJ Bistrița-Năsăud: „Există indicii că ar fi fost efectuate intervenții chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal sau altor scopuri necurative, cum ar fi codomia, cuparea urechilor, secționarea corzilor vocale, ablația ghearelor, coltilotul ciocului și dinților”.

Sunt și stăpâni de căini care, de teama reclamațiilor vecinilor, solicită intervenții la corzile vocale. Sau stăpâni de pisici care vor să li se taie felinelor unghiile cu tot cu prima falangă, astfel încât să nu le mai crească gheare niciodată. Și această operație este total interzisă, ca și modificarea aspectului unui câine, pe motiv că ar arăta mai fioros.

Alina Buhai, reprezentant al Asociație pentru Protecția Animalelor: „Să duci un pui de cățel la două luni să îi taie urechile este un chin. Animalul ăla trebuie anesteziat, suferă. Nu văd rostul. Mi s-a zis că cer stăpânii, atunci să își facă stăpânii. Pe vremuri se practica asta la câinii de pază”.

Cercetările se efectuează acum în rem, iar dacă va fi găsit vinovat medicul riscă închisoare de până la un an.

 

Sursa: Știrile Pro TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Decembrie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top