fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS

Reacție dură a Patriarhiei față de călugărul anti-vaccinist Teodosie Paraschiv, în urma dezvăluirilor REPORTER DE IAȘI

Reacție dură a Patriarhiei față de călugărul anti-vaccinist Teodosie Paraschiv, în urma dezvăluirilor REPORTER DE IAȘI


Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a criticat dur mesajul anti-vaccinist lansat de Teodosie Paraschiv, duhovnicul Mănăstirii Durău, și a cerut ca structura locală de care acesta aparține să îl sancționeze rapid. Conducerea Bisericii Ortodoxe Române s-a sesizat în urma dezvăluirilor făcute de REPORTER DE IAȘI.

„Asemenea mesaje razna la realitate, toxice pentru organismul comunitar confruntat acum cu efectele tragice ale antivaccinismului alimentat de conspiraționism apocaliptic și esențialmente anticreștine, compromit grav nu doar persoanele care le debitează iresponsabil, ci și pe cei ce le răspândesc în diverse medii. Efectul lor este unul total smintitor”, arată Vasile Bănescu într-un comunicat de presă.

„Biserica dezavuează ferm aceste mesaje absurde care nu au nicio legătură cu realismul autentic creștin, cu iubirea de semeni, ci doar cu sfidarea unei realități imediate îmbibate de suferință și moarte. Centrele eparhiale de care aparțin aceste persoane care își permit să transmită mesaje publice para-bisericești în nume personal, au datoria să intervină punctual și să sancționeze derapaje impardonabile ce afectează profund nedrept imaginea Bisericii Ortodoxe, cea mai implicată caritabil instituție din România în această perioadă de pandemie. Poziția Bisericii Ortodoxe Române a fost și rămâne una exemplar echilibrată de realism și deplin favorabilă vaccinării recomandate de medici, al căror sfat trebuie să îl urmăm fiecare în parte”, a mai spus oficialul Bisericii Ortodoxe Române, conform G4Media.

Teodosie Paraschiv, duhovnicul Mănăstirii Durău, a ținut mai multe predici în care a făcut declarații stupefiante, despre existența unui Guvern Mondial creat de extratereștri, controlul oamenilor prin cipurile din vaccin și despre magneți la locul injecției, a dezvăluit REPORTER DE IAȘI în ancheta publicată în această dimineață.

„Te vaccinezi, ți-ai semnat condamnarea la moarte. Să nu vă otrăviți copiii!”, este mesajul transmis de călugăr.

 

Article image
* Protosinghelul Teodosie Paraschiv este duhovnicul Mănăstirii Durău, loc emblematic pentru Mitropolia Moldovei, unde Prea Fericitul Daniel voia să facă un Athos al României * Predicile de liturghie ale călugărului cu grad înalt sunt stupefiante: vorbește ore întregi enoriașilor despre Guvernul Mondial creat de extratereștri, despre controlul oamenilor prin cipurile din vaccin și despre magneți la locul injecției * El spune...
Autor Cezar Moraru Anchete 26 Octombrie 2021

 

Arhiepiscopia Iașilor, care coordonează, printre altele, și activitatea Mănăstirii Durău, a avut o reacție mai precaută față de solicitarea Patriarhiei, anunțând că va face „o analiză” a faptelor prezentate de reporterii noștri.

„Referitor la cele sesizate în spațiul public despre unele cuvântări și anumite texte ale Protosinghelului Teodosie Paraschiv, slujitor la Mănăstirea Durău din Neamț, facem precizarea că ele nu reprezintă un punct de vedere oficial al Bisericii, ci reprezintă opinii strict personale. Evident, se va face o analiză a acestei situații”, arată preotul Constantin Sturzu, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Iașilor.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Ianuarie 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top