fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Șoferii CTP Iași au reluat protestele: doar 12 autobuze sunt pe traseu, conduse de șoferi aduși din afara societății

Șoferii CTP Iași au reluat protestele: doar 12 autobuze sunt pe traseu, conduse de șoferi aduși din afara societății


Şoferii de autobuz din Iaşi au reluat miercuri dimineaţă protestele, refuzând să iasă cu maşinile pe stradă, însă conducerea Companiei de Transport Local (CTP) a adus şoferi din afara societăţii, astfel că 12 autobuze circulă pe câteva trasee din municipiu, transmite News.ro.

Greva şoferilor de autobuz din Iaşi a fost reluată miercuri dimineaţă, lucrătorii CTP cerând majorarea salariilor cu 30 la sută.

Directorul CTP, Cristian Stoica, a declarat că 12 autobuze au fost scoase totuşi la stradă pe traseele importante, fiind aduşi şoferi din afara companiei.

„Am reuşit să scoatem 12 autobuze pe cinci trasee, astfel încât să facem legătura cu liniile principale de tramvai. De asemenea, am convocat reprezentanţii salariaţilor şi sindicatelor şi le-am propus un calendar de negociere. Aceste negocieri sunt condiţionate de reluarea lucrului, nu putem negocia sub presiune”, a afirmat directorul Companiei de Transport Public din Iaşi, Cristian Stoica.

Tramvaiele circulă în municipiu, întrucât vatmanii nu s-au raliat protestului.

În cursul dimineţii de marţi, şoferii de autobuze de la compania locală de transport Iaşi au întrerupt spontan lucrul, cerând majorarea salariilor până la 4.000 de lei.

Primarul Iaşului, Mihai Chirica a precizat că momentan nu negociază cu firme private şi doreşte ca şoferii de autobuze să respecte prevederile contractuale:

 „Urmând ca să finalizăm discuţiile cu dumnealor în cursul zilei de vineri, aşa cum am spus, dând dovadă de responsabilitate. Dacă lucrurile aceastea nu sunt tratate cu responsabilitate, înseamnă că nu disuctăm cu persoane îndreptăţite să stea la masa dialogului. Despre o majorare cu 30% nici nu poate fi vorba”, a spus Chirica.

Primarul Iaşului a declarat că greva şoferilor de autobuze a fost declanşată de câţiva angajaţi ai companiei locale de transport, care i-au incitat pe ceilalţi şoferi, edilul susţinând că nu se negociază niciodată cu primarul Iaşiului bătând cu pumnul în masă.

Totodată, Mihai Chirica a anunţat că va propune conducerii companiei destituirea uneia dintre persoanele care a incitat la grevă, pe motiv că aceasta a mai primit sancţiuni de-a lungul timpului de la conducerea CTP pentru diverse abateri.

 

Sursa: G4Media

 

 


Citeste si...
Nota
(1 Vote)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Cartierul Austriac