fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS

Foto: aloiasi.ro Foto: aloiasi.ro

Un individ din Iași și-a tăiat mama cu drujba pentru că l-a certat că dă banii pe băutură: bătrâna se zbate acum între viață și moarte


Turbat de furie şi băut peste măsură, un individ aproape că şi-a ucis mama, pe care a atacat-o cu o drujbă, în toiul nopţii. Incidentul s-a petrecut în judeţul Iaşi, iar vecinii, alertaţi de ţipetele bătrânei, abia au reuşit să îl oprească pe bărbat.

Victima, de 79 de ani, se chinuie să supravieţuiască, iar agresorul a fost reţinut şi este acum pe mâna psihiatrilor.

Conflictul familial s-a petrecut în noaptea de marți spre miercuri, într-un sat din comună Dăgâța. Bărbatul, un individ trecut de 50 de ani, ameţit de alcool, s-a luat la ceartă cu propria mamă, pe care a şi lovit-o în repetate rânduri. Femeia i-ar fi reproşat că dă toţi banii din casă pe băutură, la barul din sat, în loc să cumpere lemne, pentru iarnă.

Supărat, individul a luat drujba şi a atacat-o pe biata femeie. După ce şi-a dat seama de faptele lui, individul a sunat la 112, abia când a văzut că bătrâna nu mai respiră.

Profesor dr. Diana Cimpoeșu, medic şef UPU-SMURD Iași: „Persoana a fost găsită de către Terapia Intensivă Mobilă SMURD într-o baltă de sânge, prin traumatism prin tăiere cu obiect tăietor la nivelul toracelui și abdomenului. A fost adusă la UPU Sf Spiridon, tratată, investigată. S-a diagnosticat un pneumotorax deschis, fracturi costale, un traumatism abdominal și toracic penetrant. S-a intervenit în urgenţă. Un prognostic rezervat. Un caz extrem de grav.”

Pensionara, în vârstă de 79 de ani, se zbate între viaţă şi moarte. Între timp, fiul ei a fost internat la Institutul de Psihiatrie Socola, unde medicii trebuie să stabilească dacă a avut sau nu discernământ în noaptea în care aproape că şi-a ucis mama. Oricum, după investigaţii îl aşteaptă, cel mai probabil, o formă de detenţie.

Ovidiu Alexinschi, psihiatru, Institutul de Psihiatrie Socola Iași: „Alcoolul consumat în exces poate dezinhiba comportamental şi poate duce la lipsa capacităţii de cenzurare a comportamentelor, în sensul acesta exista reacţii impulsiv-compulsive, inclusiv cu violenţă exagerată. Din nefericire, alcoolismul, în general şi tot ceea ce înseamnă tulburări legate de alcool a cunoscut, în ultima perioadă, o creştere fără precedent.”

Dacă va fi găsit vinovat pentru tentativă de omor, atunci agresorul riscă să stea după gratii cel puţin 5 ani. În judeţul Iaşi, de la începutul anului şi până în prezent, peste 2.500 de oameni au cerut ajutor, pentru a scăpa de dependenţa de alcool. De multe ori, bolnavii sunt diagnosticați şi cu deficienţe psihice sau de comportament, spun specialiştii de la Institutul de Psihiatrie Socola.

 

Sursa: Știrile Pro TV


Citeste si...
Nota
(1 Vote)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Ianuarie 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top