fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS

Comisarii Gărzii de Mediu, atacați cu furcile la Sintești – Ilfov de localnicii care ard deșeuri de ani întregi

Comisarii Gărzii de Mediu, atacați cu furcile la Sintești – Ilfov de localnicii care ard deșeuri de ani întregi


Comisarii Gărzii de Mediu au fost atacați sâmbătă cu furcile de localnici din Sintești (Ilfov), anunță ministrul Mediului, Tanczos Barna. Comisarii i-au surprins pe aceștia în timp ce ardeau deșeuri toxice precum anvelope și cabluri electrice.

Când au vrut să îi oprească, localnicii i-au atacat pe oficiali și a fost nevoie de intervenția trupelor speciale ale poliției (SAS), scrie G4Media. Rezultatul? Două persoane au fost reținute de poliție, potrivit ministrului Mediului.

„Atacul s-a produs în momentul în care echipele de permanență ale GNM, care patrulează zilnic în zonă, au surprins mai multe focare în câmp, unde făptașii ardeau cabluri electrice, anvelope uzate și alte tipuri de deșeuri, formând nori de fum dens. A fost necesară intervenția a trei autospeciale de pompieri pentru stingerea incendiilor. Pentru astfel de fapte, comise în mod deliberat, nu trebuie să existe clemență, iar persoanele reținute riscă, alături de complicii lor, pe lângă amenzile primite, să plătească cu libertatea”, a scris ministrul Tanczos Barna pe Facebook.

Localnicii din Sintești sunt celebri pentru arderea repetată a deșeurilor, o ocupație cunoscută autorităților de peste un deceniu și care nu a putut fi oprită de nici un guvern. Din cauza arderii deșeurilor, toată zona – inclusiv Bucureștiul – este poluată constant.

Ministrul mediului a anunțat că acțiunile vor continua „seară de seară, week-end de week-end”.

 

Sursa: G4Media


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Ianuarie 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top