fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS

A murit revoluționarul Claudiu Iordache, unul dintre fondatorii Societății Timișoara

A murit revoluționarul Claudiu Iordache, unul dintre fondatorii Societății Timișoara


Claudiu Iordache, una dintre figurile-simbol ale Revoluţiei Române din Decembrie 1989 de la Timişoara, a murit pe data de 20 noiembrie, la vârsta de 79 de ani.

Claudiu Iordache a fost director general al Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989, din 2004 până în martie 2018, când a fost demis într-un mod controversat. A fost demonstrant în Revoluția Română din Timișoara din primele ore, în primul oraș declarat de revoluționari liber de comunism. Este unul din cei 11 membri fondatori ai Societății Timișoara, organizație înființată în prima lună după Revoluţia din decembrie 1989 „ca urmare a confiscării acesteia, la Bucureşti, de către nomenclatura comunistă”.

Familia sa a scris pe Facebook că „a plecat atât de neaşteptat, de nedrept, încât şocul plecării sale este copleşitor, striveşte sub greutatea lui cuvintele care ar încerca să înţeleagă”.

Soţia şi cei fii ai lui Claudiu Iordache spun că decesul a fost provocat de o eroare medicală: „Ar fi putut fi în viaţă în acest moment dacă aceia chemaţi în ajutorul vieţii lui ar fi pus un diagnostic corect, urmat de un tratament salvator. Dacă empatia, umanitatea le-ar fi condus paşii pe drumul salvării unei vieţi. Din nefericire, nu a fost să fie aşa. Şi el a plecat. A plecat luând cu el întreaga lume dinlăuntrul său: o bogăţie uriaşă de sentimente, de emoţii, de gânduri, de cunoştinţe! A plecat cu tot ceea ce era al lui, şi nu va putea fi înlocuit niciodată de nimeni!”

Aceştia spun că: „Actele sale de curaj, personalitatea lui extraordinară au marcat istoria Anului 1989 în România şi în lume, precum şi istoria celor trei decenii ce i-au urmat. Poet fragil, sensibil, tulburător, reflectând în poemele sale realitatea oglindită în propria inimă, scriitor puternic, complex, impresionant, privind neobosit lumea prin ochii luptătorului pentru Libertate şi Dreptate, un erudit, un intelectual profund, un spirit înalt, frumos, generos, mereu dedicat celuilalt, mereu dedicat Libertăţii, pe care a iubit-o ca pe un ţel suprem al vieţii sale!”

 

Sursa: realitatea.net


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Ianuarie 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top