fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS

Marocan rămas izolat pe o insulă a râului Mureş, salvat de poliţiştii de frontieră timişeni

Marocan rămas izolat pe o insulă a râului Mureş, salvat de poliţiştii de frontieră timişeni


Polițiștii de frontieră din Sânnicolau Mare împreună cu lucrători ai ISU Timis au salvat, de pe o insulă izolată de pe râul Mureș, un migrant din Maroc care rămăsese blocat acolo.

Tânărul intenţiona să treacă ilegal frontiera pentru a ajunge ulterior într-o țară din Vestul Europei.

„Ieri, in jurul orei 21:45, în baza unei solicitări 112 primite la nivelul ITPF Timisoara, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Sânnicolau Mare împreună cu lucrători ai ISU Timiș au declanșat o acțiune pentru localizarea și salvarea unei persoane despre care se ştia că rămăsese izolată pe o insulă de pe râul Mureș.

Astfel, la ora 22:00, un echipaj al Poliției de Frontieră, împreună cu lucrătorii I.S.U. Timiș au identificat persoana în cauză, în zona de frontieră, pe direcția localității Cenad, pe o insulă de pe râul Mureș. Pentru salvarea celui în cauză, un bărbat de origine afro-asiatică, s-a intervenit cu o barcă, acesta fiind transportat pe malul românesc, unde i-a fost acordat primul ajutor, conform procedurii. Ulterior, tânărul a fost transportat la Spitalul Orășenesc din Sânnicolau Mare pentru investigații suplimentare, iar la câteva ore, starea de sănătate a acestuia fiind bună, a fost externat şi condus la sediul SPF Sânnicolau Mare pentru cercetări”, transmit reprezentanții Poliției de Frontieră.

În cadrul primelor verificărilor efectuate a reieşit faptul că este cetățean din Maroc, în vârstă de 21 de ani, posedă permis de şedere în scop de studii, emis de autorităţile române, care este însă expirat. Aceasta a declarat că a mers pe jos spre frontiera cu Ungaria cu scopul de a trece ilegal frontiera şi a ajunge ulterior într-o țară din Vestul Europei.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză, iar la finalizare urmează a fi dispuse măsurile legale care se impun.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Ianuarie 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top