fbpx
 
Foto: Facebook/DRDP Iași Oficial Foto: Facebook/DRDP Iași Oficial

Ninsorile le-au dat bătăi de cap șoferilor din județele Moldovei: la Iași, mașinile de peste 3,5 tone au fost trase pe dreapta (VIDEO)


A nins în județele Moldovei, iar în multe zone s-a depus și polei, așa că șoferii au avut mari bătăi de cap în ultimele ore. Mulți au plecat nepregătiți la drum, fără lanțuri și fără cauciucuri de iarnă, iar accidentele nu au întârziat să apară.

Din cauza celor luați prin surprindere de vremea rea, s-a mers în coloană ori s-a stat pe loc.

Judeţul Botoșani a intrat ieri la amiază sub cod galben de ninsori, iar din cauza zăpezii circulaţia s-a blocat pe Drumul European care face legătura cu județul Iași. Maşinile au stat în coloane lungi de câţiva kilometri, din cauza unor tiruri care au derapat. După ce câţiva șoferi au încercat să depăşească șirul de mașini, a fost blocat şi celălalt sens.

Autoritățile par luate prin surprindere de vremea rea.

Au fost șoferi care au plecat la drum cu cauciucurile de vară și n-au mai putut înainta. S-au ales cu amenzi și au rămas fără certificatele de înmatriculare.

Dan Nechifor, prefectul județului Botoșani: „S-a intervenit mai greu? Da. S-au trezit mai greu. Nu știu de ce și asta pentru că sunt contracte de deszăpezire în vigoare și cred că ar trebui să se miște puțin mai repede”.

La Bacău, iarna a revenit cu putere în cea de-a treia zi de Crăciun. A nins neîncetat o jumătate de zi şi s-a circulat greu. Drumarii și poliţiştii de la rutieră au ieșit la datorie.

Foto: Facebook/Ești din BUCIUM dacă

La Iași, mai multe autovehicule de peste 3.5 tone, care nu erau echipate de iarnă, au fost trase pe dreapta.

Iar un autocar cu 10 persoane la bord, care se îndrepta spre Vama Albița, a derapat pe DN 28, între localitățile Costuleni și Cozia. A fost repus pe șosea de drumarii ieșeni.

Atunci când şoseaua este acoperită de zăpadă sau polei, șoferii trebuie să reducă viteza și să mărească distanța față de vechiculul din față, reamintesc poliţiştii.

 

Sursa: Știrile Pro TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Septembrie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30