fbpx
 
Minune de Crăciun: micuțul Ștefan-Eduard a venit pe lume într-o ambulanță, asistat de „magii” de la ISU Iași

Minune de Crăciun: micuțul Ștefan-Eduard a venit pe lume într-o ambulanță, asistat de „magii” de la ISU Iași


A treia zi de Crăciun, când creștinii ortodocși sărbătoresc pe Sfântul Apostol, Întâiul Mucenic și Arhidiacon Ștefan, pe data de 27 decembrie 2021, a venit pe lume micuțul Ștefan-Eduard.

Este ora 04.00 dimineață, un apel la numărul unic de urgență 112, anunță că, o gravidă, în luna a IX-a, din localitatea Răducăneni, comuna Răducăneni, județul Iași este în situația iminentă de a naște.

Imediat, dispecerul de serviciu de la Dispeceratul Detașamentului 2 de Pompieri Iași transmite cazul echipajului de prim ajutor calificat (EPA) din cadrul Punctului de lucru Răducăneni, anunțând că, în același timp de la Serviciul Județean de Ambulanță Iași a plecat o ambulanță către caz.

Puțin peste ora 04.00, echipajul format din paramedicii plutonierul adjutant șef Cimpoeș Vasile, sergentul major Popuțoaia Alin și sergentul major Drăgușanu Daniel au preluat nota de anunțare și s-au deplasat de urgență la gravida, Apreutesei Felicia, în vârstă de 39 de ani, cu o sarcină în luna a IX-a.

La ora 04:06, EPA a ajuns la domiciliul gravidei, unde aceasta aștepta cu bagajele făcute pentru a se putea deplasa la spital, după evaluarea pacientei și măsurarea parametrilor funcționali, au fost direcționați către Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie Cuza Vodă Iași, de către medicul coordonator din Dispeceratul comun ISU-SMURD-SAJ, anunțând că a fost trimis în întâmpinare un echipaj medical de la SAJ, format din asistentul medical Florea Daniela și conducătorul ambulanței Merchez Cristi.

După parcurgerea a 10 km de către EPA, cele două echipaje s-au întâlnit pe raza comunei Costuleni, în parcarea din fața Primăriei Costuleni pentru transferul gravidei. Asistentul medical, Florea Daniela a transmis membrilor echipajului de prim ajutor că acest transfer nu se mai poate efectua deoarece doamna va urma să nască în ambulanța EPA Răducăneni.

Vădit emoționați, membrii echipajului de prim ajutor au asistat la nașterea unui băiețel, alături de echipajul medical al Serviciului Județean de Ambulanță sosit la caz. La ora 04:45, micuțul Ștefan - Eduard, în greutate de 2,940 kg, a venit pe lume.

Imediat după nașterea micuțului, în cea de-a Treia zi de și sărbătorirea Sfântului Apostol, Întâiul Mucenic și Arhidiacon Ștefan, membrii echipajului și asistentul medical Florea Daniela au început deplasarea către Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie Cuza Vodă Iași, la ora 05.00 mama și micuțul Ștefan - Eduard au ajuns în siguranță la spital.

Emoționat, plutonierul adjutant șef Cimpoeș Vasile i-a propus mamei să îl boteze pe copil, aceasta fiind de acord cu propunerea creștinească.

Membrii echipajului au dus mamei și copilului cele necesare unei nașteri la spital, luând inițiativa de a strânge diferite bunuri pentru întreaga familie Apreutesei. Acasă, tatăl și cei doi frățiori, Dragoș, în vârstă de 18 ani și Silviu, de 14 ani, sunt nerăbdători să își vadă fratele.

Le dorim sănătate, micuțului Ștefan - Eduard, mamei curajoase și, bineînțeles, tatălui și celor doi frați mai mari, care îi așteaptă cât mai repede acasă. 

Sărbători fericite!

An Nou Fericit!


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: