fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Jandarm din Iași, agresat de un participant la bătaia tradițională cu bâte a mascaților de la Ruginoasa (VIDEO)

Jandarm din Iași, agresat de un participant la bătaia tradițională cu bâte a mascaților de la Ruginoasa (VIDEO)


Un jandarm a fost agresat de un participant la bătaia tradiţională organizată în comuna Ruginoasa din judeţul Iaşi, a anunţat, vineri, Jandarmeria Română.

„În această dimineaţă (...), un jandarm care făcea parte din dispozitivul de ordine publică din localitatea Ruginoasa, satul Bugioaia Vale, a fost lovit cu pumnul în zona feţei de către o persoană aflată într-una din cetele de urători de la manifestarea tradiţională din localitate. După incident, agresorul a încercat să fugă, însă a fost prins imediat de către forţele de ordine şi condus la sediul Secţiei de Poliţie Ruginoasa, pentru continuarea cercetărilor", se arată într-un comunicat al Jandarmeriei Române.

Sursa VIDEO: Facebook/Mancaș Cosmin Pavel

Conform sursei citate, subofiţerul agresat a primit îngrijiri medicale de la echipajul SMURD aflat la faţa locului şi, ulterior, a fost transportat la Spitalul Paşcani.

Jandarmeria Română precizează că nu s-au înregistrat alte evenimente care să reclame intervenţia forţelor de ordine prezente la faţa locului.

„Susţinem păstrarea obiceiurilor tradiţionale, dar nu vom permite manifestări care să pună în pericol siguranţa participanţilor. Facem apel la toţi cei care aleg să participe la acest eveniment tradiţional să respecte recomandările forţelor de ordine", se mai menţionează în comunicat.

Pe data de 31 decembrie, potrivit unei tradiții locale, tinerii din „Deal” și cei din „Vale” se maschează și se bat cu bâtele „pentru supremație”, iar învingătorii vor organiza balurile din comuna anul viitor și au dreptul să invite la aceste petreceri orice fete din comună.

În 2011, la ultima bătălie sângeroasă, în timpul confruntărilor, mai multe victime au ajuns la spital. Din cauza rănilor grave, un băiat în vârstă de 17 ani a rămas paralizat după ce a fost adus în stare de inconștiență la Spitalul de Neurochirurgie Iași. În timpul confruntărilor, tânărului i-a fost scoasă masca de pe cap și a fost lovit de adversari cu bâtele.

În ultimii ani, luptele nu au mai fost atât de violente, datorită intervenției autorităților.

 

Sursa: Agerpres


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Iunie 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Cartierul Austriac