fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Incident șocant, în Sibiu: un polițist local lovește un om al străzii (VIDEO)

Incident șocant, în Sibiu: un polițist local lovește un om al străzii (VIDEO)


Incident șocant în plină zi, în zona centrală a orașului Sibiu. Un polițist local a fost surprins de camera de bord a unui șofer, cum, aparent fără nici un motiv, îl lovește violent pe un om al străzii, care apoi cade pe caldarâm.  

Incidentul s-a produs sâmbătă, 15 ianuarie, iar filmarea a ajuns la publicația locală Turnul Sfatului.

Polițistul local motivează gestul violent prin faptul că tocmai îl amendase pe bărbat pentru practicarea cerșetoriei, însă acesta devenise recalcitrant.

Pe imaginile surprinse se observă cum polițistul local traversează strada, se apropie de un bărbat și apoi - fără nici o ezitare - îl lovește puternic în zona gâtului. Victima se dezechilibrează și cade pe marginea străzii.

Șoferul a cărui camera de bord a filmat întâmplarea a oprit mașina și a vrut să-l ajute pe bărbatul doborât la pământ, iar polițistul a plecat după câteva secunde.

Reprezentanții Primăriei Sibiu condamnă gestul colegului polițist, iar conducerea Poliției Locale din Sibiu analizează imaginile apărute în spațiul online. Polițistul implicat le-a povestit superiorilor că a fost provocat de omul străzii, după ce l-a amendat pentru cerșetorie și conflictul a escaladat, ca mai apoi să-și piardă controlul și să-l lovească pe cerșetor.

Agentul va fi cercetat disciplinar pentru utilizarea violenței, indiferent dacă acesta a fost sau nu în legitimă apărare.

Superiorii polițistului mai spun că bărbatul lovit a fost amendat în 2021 de 11 ori pentru cerșetorie, fiind cunoscut și ca o persoana violentă ce a mai fost implicată în scandaluri în care a utilizat arme albe.

Mirela Gligore, purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu: “Agentul în cauză va fi cercetat disciplinar și se vor lua măsurile care se impun în acest caz în care s-a utilizat în mod nejustificat forță excesivă și violență. Din declarațiile agentului a rezultat că acest cetățean l-a amenințat și l-a provocat, devenind recalcitrant în urma aplicării unei amenzi. De alfel, în anul 2021, acest cetățean a fost amendat de 11 ori pentru cerșetorie și este cunoscut ca o persaonă violență.”

Comunicatul Primăriei Sibiu:

„Incidentul petrecut sâmbătă, 15 ianuarie în zona parcării Cazarma 90 este în prezent în atenția conducerii Poliției Locale Sibiu, analizându-se filmările de pe camerele de supraveghere din zonă, cât și declarațiile celor implicați.

Din primele verificări rezultă că cetățeanul în cauză a fost amendat în acea zi pentru cerșetorie cu o amendă în valoare de 1000 de lei, motiv pentru care a devenit recalcitrant, conform declarațiilor agentului de poliție. De altfel, cetățeanul în cauză a fost amendat în 2021 de 11 ori pentru apelare la mila publică, fiind cunoscut anterior și ca o persoana violentă ce a mai fost implicată în scandaluri în care a utilizat arme albe.

Din imaginile surprinse de camere video și din declarațiile agentului Poliției Locale implicat în acest incident, se constată că atât înainte, cât și după incident, cetățeanul îl amenință pe polițist, intenționând să îl lovească. Ancheta internă continuă pentru a stabili toate împrejurările acestui nedorit și regretabil incident.

Agentul în cauză va fi cercetat disciplinar deoarece utilizarea violenței nu se justifică, indiferent dacă a fost sau nu în legitimă apărare. Polițiștii locali sunt instruiți periodic cu privire la modul corect de comportare și apărare în astfel de cazuri, fără utilizarea violenței fizice și a forței excesive”.

 

Sursa: Știrile Pro TV


Citeste si...
Nota
(1 Vote)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Cartierul Austriac