fbpx
 
BREAKING. DNA Iași, percheziție cu jandarmii în birou la Mihai Chirica. Subiectul: ancheta Flux din REPORTER DE IAȘI

BREAKING. DNA Iași, percheziție cu jandarmii în birou la Mihai Chirica. Subiectul: ancheta Flux din REPORTER DE IAȘI


În urmă cu 30 de minute, procurorii anticorupție au descins în biroul primarului Iași.

UPDATE 11.20

Primarul Mihai Chirica a plecat la București în această dimineață cu o cursă Tarom, care a decolat din Iași la 9.30. Câțiva călători l-au surprins la debarcare, pe Aeroportul Otopeni. El citește în telefon tocmai știrile despre descinderile DNA de la Primărie.

Mihai Chirica ar fi fost informat despre percheziții la prima oră a dimineții dar a ales să plece la București, să nu-și anuleze programul.

DNA i-a permis acest lucru. Primarul este însoțit de Petru Movilă, city-managerul Primăriei.

În același timp, viceprimarul Daniel Juravle se afla deja la Guvern, în București, încă de la prima oră a dimineții. Mihai Chirica și Petru Movilă au sosit mai târziu.

„În această dimineaţă procurori din cadrul DNA Iaşi au venit la sediul Primăriei pentru a ridica unele documente emise începând cu anul 2012 de la diferite servicii din cadrul municipalităţii. Conform procedurii, în calitatea mea de primar, am fost informat de această acţiune. În acest moment eu mă aflu la Bucureşti, împreună cu viceprimarul Daniel Juravle, unde am programate mai multe întâlniri la Guvern pentru proiectele oraşului. Nu vă pot da mai multe detalii şi sunt sigur că o comunicare oficială o veţi primi de la instituţiile de resort", le-a spus Mihai Chirica jurnaliștilor de la „Ziarul de Iași”

La Iași, DNA a anunțat, cu puțin timp înainte că a încheiat perchezițiile de la Primărie, ridicând mai multe documente, dar și calculatorul de serviciu al inspectorului Victor Gavriluță, din cadrul Serviciului GIS-Cadastru. Amintim că acesta este cel care s-a ocupat de dosarul de edificare al blocului ridicat de Gheorghe Cheșcu, patronul FLUX, în str. Vasile Lupu 95.

Conform informațiilor REPORTER DE IAȘI, la sediul DNA vor urma audieri în această anchetă.

Menționăm că dezvăluirea edificării falsificate a blocului FLUX a fost prezentată săptămâna trecută, în exclusivitate, de către REPORTER DE IAȘI.

Știre inițială

Procurorii DNA Iași au solicitat o serie de documente de la edil și de la mai multe birouri de la etajul 2 al Primăriei.

Conform datelor obținute de REPORTER DE IAȘI, subiectul descinderii îl reprezintă modul în care a fost intabulat blocul lui Gheorghe Cheșcu din strada Vasile Lupu 95.

Dezvăluirea a fost făcută de REPORTER DE IAȘI, în urmă cu două săptămâni.

O clădire cu 60 de apartamente, ridicată fără autorizație, a fost edificată în 2019 printr-o certificare falsă, semnată la dublu de fostul viceprimar Gabriel Harabagiu și de primarul Mihai Chirica.

Documentele au fost prezentate de REPORTER DE IAȘI. La etajul 2 al Primăriei își are biroul Victor Gavriluță, funcționar în cadrul Serviciului GIS-Cadastru. Acesta este cel care a întocmit dosarul de edificare al blocului lui Gheorghe Cheșcu. Gavriluță este unul din oamenii de încredere ai primarului. Nepoata lui Victor Gavriluță este secretara lui Mihai Chirica. 

Recepția la blocul din str. Vasile Lupu 95 a fost realizată în 2014, când Mihai Chirica era doar viceprimar. Surse autorizate afirmă că angajații din Primărie susțin că această recepție falsificată ar fi dispărut din arhivele de la Cadastru și Urbanism.

Vom reveni.

Comunicatul DNA:

Ca răspuns la solicitările formulate de reprezentanți ai mass media, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Iași efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate corupției comise în cursul anului 2018.

În cursul zilei de 26 ianuarie 2022, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții în cinci locații, dintre care două sunt birouri ale unor instituții publice din municipiul Iași.

În cauză procurorii beneficiază de sprijin din partea Inspectoratului Județean de Jandarmi Iași.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.

 

Article image
* Gheorghe Cheșcu a făcut 4 milioane de euro cu un bloc construit fără acte în Tătărași, băgându-l în circuitul civil printr-o edificare semnată în fals de fostul viceprimar Gabriel Harabagiu și de fosta arhitectă-șefă Anca Brândușescu * PUZ-ul prevedea doar două subsoluri, parter și etaj. Blocul a ajuns la 9 niveluri în loc de 4 * Autorizația de construcție nici măcar nu prevedea construirea de locuințe, ci doar spații com...
Autor Cezar Moraru Anchete 12 Ianuarie 2022


Citeste si...
Nota
(1 Vote)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: