fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
PressHUB: De la „liste negre” la crimă e doar un pas. Atacul AUR la jurnaliști, inacceptabil

PressHUB: De la „liste negre” la crimă e doar un pas. Atacul AUR la jurnaliști, inacceptabil


Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a mai trecut miercuri o linie roșie și a făcut un gest inacceptabil într-o societate democratică: a lansat un atac dur la publicația G4Media și a inițiat o listă neagră cu „cele mai toxice și false organe de presă”.

Pe pagina oficială de Facebook a partidului, AUR și-a îndemnat simpatizanții să indice publicațiile din România care nu le plac, iar în fruntea listei conducerea formațiunii a plasat G4Media.

Postarea a fost urmată de peste 1.000 de comentarii (la ora redactării acestui articol, dar numărul lor a continuat să crească), în care fanii partidului au trecut pe „lista neagră” practic cam tot ce înseamnă presă centrală, de la Digi24 la Newsweek România, de la Hotnews la B1TV sau Pro TV.

Paradoxal, nu au scăpat nici măcar canalele care au promovat și încurajat intens AUR, cum au făcut Antena 3, România TV sau DC News.

AUR trece, prin această incitare la ură și la agresivitate față de jurnaliști, încă o linie roșie extrem de periculoasă. Nu e prima dată când se întâmplă așa.

Tot AUR a incitat manifestanții anti vaccinare să ia cu asalt clădirea Parlamentului, pe 21 decembrie. George Simion și o mână de fani au încercat în ianuarie să intre peste primarul Timișoarei, Dominic Fritz, și s-au înregistrat când au strigat scandarea xenofobă și extremistă „Noi, românii, îți suntem stăpânii”.

De asemenea, în urmă cu un an, un simpatizant al partidului a publicat, pe contul său de Facebook, un mesaj de amenințare cu moartea la adresa intelectualilor care au semnat o scrisoare deschisă prin care cereau un „cordon sanitar politic” în jurul AUR.

În același timp, Călin Georgescu, propus președinte de onoare al partidului, elogiază pe față mișcarea legionară și face deschis propagandă pro-rusă.

Iar AUR, într-un comunicat oficial asumat, a declarat Holocaustul un subiect minor, contribuind la realimentarea urii față de evrei, în condițiile în care, oricum, prea mulți români nu au înțeles vina istorică pe care o are România față de evrei, din cauza crimelor comise înainte și în timpul celui de al Doilea Război Mondial de către politicieni români extremiști, în frunte cu mareșalul Ion Antonescu.

„Listele negre” încurajate oficial de AUR reprezintă un pericol real. Nu mai e vorba de o supoziție, de o speculație, de o exagerare. Disperați după atenție, încurajați de vidul de pe scena politică prinsă în răfuieli sterile, George Simion și colegii săi incită, deschis, la violență.

Iar de la violență pe Facebook la violență în stradă e un pas din ce în ce mai pic. Atunci când astfel de politicieni imaginează dușmani peste tot, e suficient ca un singur dereglat mintal din armata lor de simpatizanți să decidă să rezolve lucrurile pe cont propriu. Și să comită o crimă.

O crimă care va avea ca victimă un nevinovat, un om sau mai mulți aflați la momentul nepotrivit în locul nepotrivit, în aceste vremuri tot mai tulburi. Istoria e plină de ucigași care au acționat la incitarea unor persoane publice care le-au alimentat ura față de cei de lângă noi.

Redacția PressHUB condamnă acțiunea AUR și se declară solidară cu colegii de la G4Media și cu toate celelalte publicații incluse pe „lista neagră” inițiată de partid.

Vă invităm și pe voi să reacționați. Azi sunt jurnaliștii la țintă, dar mâine poți fi și tu.

 

Sursa: PressHUB


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Iunie 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Cartierul Austriac