fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Foto: PressHUB Foto: PressHUB

Interviu PressHUB cu un jurnalist ucrainean: „Am crezut la început că suntem condamnați să fim învinși” (VIDEO)


Anton Semizhenko nu a crezut, în prima zi când Rusia a invadat Ucraina, că țara sa are vreo șansă de victorie. Moscova are mai multă tehnologie, mai multe avioane și mai mulți soldați.

„Cel mai dificil lucru este furia, toate sentimentele că nu poți face prea multe acum. Inițial, eram speriați de potențialul și de puterea armatei rusești, care are multe rachete, multe lansatoare, multe avioane.

Domină cerul. Ucraina are doar 25 de avioane. Rusia are de zece ori mai multe sau chiar de zeci și zeci de ori mai multe. Deci, nu este despre mitraliere. Este despre tehnologie înaltă, pe care Rusia o are, și despre bani, pe care Rusia îi are”, a povestit jurnalistul ucrainean pentru PressHUB.

Prima explozie a însemnat și primul șoc. Mulți și-au părăsit casele și au plecat spre zone mai sigure din vestul Ucrainei, alții au plecat cu totul din țară. Dar unii au rămas pe loc. După spaima inițială, mulți au continuat să muncească, din subsoluri, din baie sau de oriunde au un pic de internet.

„Majoritatea dintre noi lucrează din baie acum pentru că acesta este cel mai sigur loc dintr-un apartament sau o casă. Mulți oameni lucrează din subsoluri, de oriunde există internet, noi lucrăm. În primele zile, a fost chiar înspăimântător.

De exemplu, una dintre colegele mele, care este responsabilă de rețelele sociale, locuiește într-una dintre suburbiile Kievului, în partea de nord.

Rușii sunt deja în acea zonă și încearcă să spargă apărarea orașului. Dar sunt respinși constant. Au loc mereu lupte pe care le pierd. Dar se adăpostește sub clădire, care are 9 etaje și care poate fi oricând demolată.

Așa că era foarte, foarte speriată. Acum este de trei zile în această situație și nu îi mai este frică. Știi, te poți obișnui cu situația”, a povestit Anton Semizhenko pentru PressHUB.

 

Citește interviul integral AICI


 
Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« August 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Cartierul Austriac