fbpx
 
Foto: Facebook/Asociația Farmecul Vieții Foto: Facebook/Asociația Farmecul Vieții

Refugiații din Ucraina, primiți cu flori și mărțișoare la Sculeni


Refugiaţii din Ucraina care au intrat marţi în România prin punctul de trecere a frontierei Sculeni au avut surpriza de a fi primiţi cu lalele şi mărţişoare de reprezentanţii unei asociaţii nonguvernamentale.

„Cred că majoritatea celor care s-au implicat, inclusiv noi, facem cu tot sufletul aceste acte de caritate. Se vede pe feţele lor tristeţea şi durerea de a-şi fi lăsat în urmă familiile, soţii, fiii, să lupte pentru libertatea lor. Astăzi este 1 martie şi am spus că e bine să aducem un zâmbet pe chipul femeilor, măcar pentru o secundă. Sunt mame disperate care sunt la volan şi îşi au copilaşii în braţe. Au nevoie de un moment de linişte, să se adune, să vadă pe ce drum apucă", a declarat Elena Georgiana Dobrea, de la Asociaţia Farmecul Vieţii.

De asemenea, la punctul de trecere a frontierei de la Sculeni voluntarii de la SMURD Iaşi şi Crucea Roşie Iaşi oferă gratuit asistenţă medicală de prim ajutor celor care au nevoie, dar şi alimente, apă, ceai cald şi cafea, scrie Agerpres.

Potrivit autorităţilor, marţi, între orele 8.00 şi 14.00, 451 de persoane din Ucraina au trecut frontiera dintre Republica Moldova şi România pe la punctul de trecere Sculeni. Numărul este mai mare comparativ cu aceeaşi perioadă de luni, când 294 de persoane au trecut prin acelaşi punct de frontieră.

Majoritatea refugiaţilor care intră în România pe la vama Sculeni spun că doresc să ajungă la rude şi prieteni stabiliţi în ţări din vestul Europei.

 

Sursa: Agerpres

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Octombrie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31