fbpx
 
Foto: Dmytro Kuleba/ Twitter Foto: Dmytro Kuleba/ Twitter

Ministrul ucrainean de Externe spune că Putin a arestat copii la Moscova pentru că protestau împotriva războiului


Ministrul de Externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba susține că cinci copii cu vârste de 7 până la 11 ani au fost arestați în Moscova, ca urmare a afișării mesajului „Nu războiului”.

„Putin duce un război cu copiii. În Ucraina, unde rachetele au lovit grădinițe și orfelinate, și în Rusia. David și Sofia, în vârstă de 7 ani, Matvei, 9 ani, Goșa și Liza, în vârstă de 11 ani, au petrecut noaptea asta în spatele gratiilor în Moscova pentru afișele cu „Nu războiului”. Atât de speriat este omul”, a scris Dmytro Kuleba pe Twitter.

O grădiniță din Ohtirka, în regiunea de nord-est Sumy, a fost lovită vineri de bombardamente, potrivit mai multor oficiali publici. Primarul Pavel Kuzmenko a spus că atacul a fost efectuat cu un sistem rusesc de rachete, rănind mai mulți copii. Știrea despre atacul asupra grădiniței a fost confirmată de șeful Administrației Militare Regionale Sumî, Dmitro Jivitski, care a spus că acesta a fost al treilea bombardament în Ohtirka. În urma atacului, ministrul de externe ucrainean Dmitro Kuleba a acuzat Federația Rusă de „crime de război”.

O grădiniță din Cernihiv a fost distrusă într-un bombardament efectuat sâmbătă dimineața de armata rusă. Orașul ucrainean se află în nordul țării, aproape de granița cu Belarus și Rusia.

Atacul asupra orfelinatului a fost menționat de Ludmila Denisova, ombudsmanul Radei Supreme pentru Drepturile Omului. „Ca urmare a bombardamentelor grele asupra unui orfelinat din orașul Vorzel din regiunea Kiev, 51 de copii sunt în prezent în pericol, dintre care 3 au probleme grave de sănătate, iar 15 sunt sugari. Două clădiri ale instituției au fost avariate” a spus ea.

Pe 17 februarie, o grădiniță din localitatea Stanțî Lugansk a nimerit sub focul artileriei separatiștilor din Donbas, după un schimb de focuri început în această dimineață între separatiști și forțele guvernamentale.

 

Sursa: Digi24


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: