fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
PressHUB: Cum a fost salvată o minoră din mâinile traficanților cu câteva zile înainte să fie scoasă din țară

PressHUB: Cum a fost salvată o minoră din mâinile traficanților cu câteva zile înainte să fie scoasă din țară


„Ne-au spus după ce s-a terminat filajul că proxeneții voiau să o scoată din țară. Așteptau să facă 18 ani și plecau cu ea. Când a plecat de la școală au înfipt doi inși mâna în ea și au băgat-o într-o mașină. A reușit să scape la prima intersecție, s-a aruncat în stradă. Agenții care erau pe teren au făcut imediat scut în jurul ei.”

Așa își începe istorisirea un tată a cărui fiică a fost pe cale să fie scoasă din țară de către un grup de proxeneți din Câmpulung Muscel. Adolescenta, în vârstă de 14 ani, inocentă și fără prea multă experiență, a devenit destul de repede victima perfectă a unui grup infracțional bine organizat.

Totul a început în vara anului 2014 când, după ce un vecin i-a arătat că poze în ipostaze indecente ale fiicei acestuia sunt distribuite pe internet, se arată în articolul publicat de Argeșul online.

„Când am întrebat-o ce e cu pozele nu a vrut să-mi spună nimic. Am întrebat niște cunoștințe și mi-au zis că au mai văzut-o pe fată cu unii și alții, dar le-a fost teamă să vină să-mi spună. A trebuit să-mi anunț imediat superiorii și am depus o plângere la Poliția Municipiului Pitești și o declarație la Parchetul Militar București. Nu m-am dus la Câmpulung, știu ce se întâmplă acolo”, a spus Nicolae Popescu, tatăl fetei.

În Câmpulung există suspiciuni că oficialii poliției ar fi fost mână în mână cu traficații în diferite anchete. Mama unei victime  traficate a vorbit despre aceste aspecte în presa locală din Câmpulung, povestind despre cum a fost tratată de autorități în momentul în care copilul îi dispăruse de acasă, dar reușise să afle numărul de telefon al persoanei cu care era:

„M-am dus cu lista de apeluri (n.r.- la poliție) și am zis că acesta este numărul, al persoanei cu care e, dar i-a durut în fund. Puteau să localizeze numărul respectiv că am aflat acum și știu cine e persoana respectivă, tot un nenorocit. Nu a interesat pe nimeni să pună sub urmărire numărul respectiv.

Ni s-a spus că se dă doar în cazuri speciale…E de necrezut, dar e adevărat. Asta se întâmplă. De asta interlopii cresc, de asta se dezvoltă infracționalitatea, că poliția îi protejează, și poliția și procuratura!”, a declarat în urmă cu câțiva ani Mărioara Soroiu, mama unei fete traficate din Câmpulung, în ziarul local Evenimentul Muscelean.

Din acest motiv, Nicolae Popescu a evitat poliția locală și a făcut plângere direct la Pitești. In plus, influența personală îl ajută să  se ajungă la o anchetă rapidă și eficientă. După cum ne-a relatat Nicolae Popescu „cei de la Pitești s-au mișcat foarte repede, au înțeles gravitatea situației. I-au ascultat telefonul mobil, o urmăreau prin GPS. A fost o perioadă grea pentru noi. Era urmărită și pe teren non-stop de agenți sub acoperire”.

 

Citește mai mai mult pe PressHUB


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: