fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Profesorul Silviu Gurlui, voluntar de ocazie pentru o femeie din Odesa care a fugit din calea războiului cu 25 de căței

Profesorul Silviu Gurlui, voluntar de ocazie pentru o femeie din Odesa care a fugit din calea războiului cu 25 de căței


O femeie din Odesa nu s-a îndurat să-și lase animalele de companie și a fugit din calea războiului cu toți cei 25 de bișoni. Ea a fost ajutată de profesorul universitar Silviu Gurlui să ajungă cu bine în România.

Femeia a tranzitat duminică țara noastră, în drum spre Polonia, unde a găsit deja o casă unde să poată trăi liniștită alături de cățeii pe care îi adoră.

Mila a fost până de curând educatoare, la o grădiniță din Odesa. A lăsat totul în urmă și a fugit din calea bombardamentelor, cu tot cu cei 25 de bișoni pe care îi adăpostea, arată Știrile Pro TV. Femeia de 40 de ani spune că s-a gândit timp de trei zile, după ce a început atacul asupra Ucrainei, ce să facă cu prietenii săi patrupezi. Doar 5 îi aparțin, ceilalți erau doar găzduiți în casa ei.

Câinii ăștia sunt copiii mei, mă simt responsabilă pentru ei pentru că eu i-am adăpostit. Nu i-am putut lăsa. Trei zile am încercat să aleg pe cine să iau și pe cine să las, dar nu am putut face asta”, spune Mila.

Îngrozită de atacuri, femeia și-a pus cățeii în mășină și a fugit în Republica Moldova împreună cu două prietene. De acolo, a plecat în România, la Iași. Acolo, cu ajutorul profesorului universitar Silviu Gurlui au găsit o femeie care le-a pus la dispoziție propria casă, peste noapte.

Eram în drum spre vamă când primesc un telefon disperat, domnule profesor ajutați-mă, mai multe femei și 25 de cățeluși așteaptă la graniță să fie ajutați, m-au sunat foarte mulți oameni. Au fost dificultăți, abia la 2 noapte am reușit să cazăm această familie. M-a impresionat atașamentul acestor femei față de căței. Nu acceptau să stea departe de cățelușii lor și au dormit împreună. Dimineață, i-am condus cu lacrimi în ochi”, a spus universitarul ieșean Silviu Gurlui.

Când încep să mă gândesc la viitor mă apucă groaza. Am decis să trăiesc ... cu pași mici. Uite astăzi, plecăm în Polonia. Toate aceste zile am trăit stresată, un stres îngrozitor. Îmi era frică pentru mine, pentru cei apropiați care au rămas în Mariupol și pe care nu am cum să îi ajut”, a mai spus Mila.

Profesorul ieșean a relatat pe pagina sa de socializare momentul despărțirii de cele 25 de patrupede:

„Ne-am despartit, toti cu ochii in lacrimi. Au fost doua masini pline cu "prichindei". O parte din familie o ia spre Grecia. O parte spre Polonia. S-au odihnit foarte bine, peste noapte, atit cit a fost ea de lunga. Au fost ajutati cu cite un plin de motorina si benzina din partea familiei care i-a gazduit asta noapte. Ne-am desparti la OMV Bucium. Acum, avem doua directii de care o sa avem grija. Cea spre Constanta si cea spre Satu Mare. Am discutat ceva despre traseu, despre grija, despre lucruri de drum, mai departe. S-au legat, cum va asteptati, niste legaturi umane care nu pot usor puse in cuvinte.

A fost un oftat al fiecaruia dintre noi, la sfirsit. Eu cred ca asa momente, nu ne subrezesc ci ne fac sa fim mai mult decit am fost cu totii. Sa fim oameni, sa intelegem lucruri, dincolo de zornaitul digital al masinilor fara viata in care investim fara limita, dincolo de orice.Sa fiti buni! Si azi, si maine! Fiti toleranti si lasati judecata aspra. Fiti ingaduitori cu cei ca noi, cu  vietuitoarele nevinovate, cu tot ce inca nu percepem, dar simtim!”

Duminică, cu mașina burdușită, Mila a plecat mai departe, spre Polonia unde, cu ajutorul iubitorilor de animale, și-a găsit o nouă locuință.

 

Sursa: Știrile Pro TV

 


Citeste si...
Nota
(1 Vote)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Iunie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30