fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Foto generic Foto generic

Amendă de 8.000 de lei pentru o șoferiță din Pitești care a parcat pe un loc destinat persoanelor cu dizabilități


O femeie din Pitești, care a parcat pe un loc destinat persoanelor cu dizabilități în parcarea unui supermarket, a fost amendată cu o sumă considerabilă: 8.000 de lei.

Ar fi putut să plătească doar jumătate din această sumă, dar femeia, deși era vinovată, a făcut și scandal, așa că pe lângă sancțiunea inițială a mai primit trei.

Polițiștii au văzut-o pe femeie cand parca pe un loc destinat persoanelor cu handicap. I-au cerut să se legitimeze și să arate un document care să ateste faptul că are dreptul să parcheze acolo, dar femeia a refuzat și a început să facă scandal.

După această reacție, polițiștii i-au dat femeii patru sancțiuni, inclusiv pentru că nu a respectat normele de conviețuire socială și a refuzat să prezinte documentele. Putea fi și mai rău.

Mădălina Epure, purtătorul de cuvânt al IPJ Argeș: „Reamintim faptul că parcarea altor mijloace de transport pe locurile special amenajate, semnalizate prin semnul internațional pentru persoanele cu handicap, se sancționează cu o amendă cuprinsă între 2.000 și 10.000 de lei.”

Polițiștii spun că nu este un caz singular: în parcările supermarketurilor o mulțime de șoferi își lasă mașina pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități, pentru că sunt mai aproape de intrare.

Așa se face că, uneori, persoanele care ar avea dreptul să parcheze aproape de intrare, trebuie să parcurgă o distanță mai mare.

Femeia sancționată va putea contesta amenda în termen de 15 zile, dar are puține șanse de reușită, pentru că mașina sa a fost fotografiată pe locul de parcare ce nu i se cuvenea.

 

Sursa: Știrile Pro TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30