fbpx
 
PressHUB: De ce nu intervine NATO în Ucraina, dacă a intervenit în Serbia

PressHUB: De ce nu intervine NATO în Ucraina, dacă a intervenit în Serbia


Numeroase voci din România și din alte țări solicită repetat intervenția NATO în Ucraina, pentru a pune capăt măcelului pe care-l face armata rusă în această țară. Există deja dovezi clare că militarii ruși ucid civili, cu intenție, iar avionele și rachetele lui Putin lovesc din aer nu doar obiective militare, ci și blocuri de locuințe, scrie PressHUB.

NATO susține armata ucraineană cu echipament militar, informații și expertiză tactică, dar a respins repetat o intrare efectivă în Ucraina.

Inclusiv președintele Volodimir Zelinski a cerut insistent ca alianța nord-atlantică să „închidă cerul deasupra Ucraine”, ceea ce înseamnă să intre cu avioanele proprii pe teritoriul ucrainean pentru a bloca aviația și rachetele rusești. De altfel, supărat, liderul de la Kiev a declarat marți că s-a convins că nu se poate baza pe sprijinul NATO.

„M-am liniștit în privința acestei chestiuni cu mult timp în urmă, după ce am înțeles că NATO nu acceptă Ucraina, Alianței îi este teamă de chestiuni controversate și nu am vrut niciodată să fim o țară care primește ceva în genunchi și nu vom fi acea țară și nu vreau să fiu acel președinte”, a afirmat Volodimir Zelenski.

Precedentul Serbia 1999

Un argument al celor care solicită intervenția militară NATO într-o țară care nu face parte din alianță este o acțiune similară desfășurată în 1999 în Serbia.

Raidurile aeriene au debutat pe 24 martie și au constituit o premieră în cei 50 de ani de existenţă a Alianţei Nord-Atlantice, fiind prima campanie de acest gen purtată împotriva unui stat suveran.

La acea dată, Kosovo, populată majoritar de etnici albanezi, devenise ringul unor confruntări sângeroase între trupele naţionaliste ale liderului sârb Slobodan Miloşevici şi o gherilă separatistă – Armata de Eliberare din Kosovo (UKC), care milita pentru integrarea provinciei într-o „Albanie mare”.

 

Citește mai mult pe PressHUB


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30