fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Armata ucraineană a început vânătoarea „Măcelarului din Bucea”, locotenent-colonelul rus Azatbek Omurbekov

Armata ucraineană a început vânătoarea „Măcelarului din Bucea”, locotenent-colonelul rus Azatbek Omurbekov


Locotenent-colonelul rus Azatbek Omurbekov a fost identificat drept „Măcelarul din Bucea”, comandantul celei de-a 64-a Brigăzi de Infanterie Motorizată care a fost implicată în ocuparea orașului ucrainean și în masacrele comise de armata rusă acolo, relatează The Times.

Trupele rusești aflate sub comanda sa sunt suspectate de uciderea a sute de civili neînarmați și violarea brutală a unor femei și copii. Gropile comune și cadavrele ucrainenilor împușcați cu mâinile legate la spate descoperite aici după retragerea trupelor rusești au șocat opinia publică internațională.

Imagini realizate din satelit arată că soldații ruși au săpat o groapă comună inclusiv pe terenul unei biserici și contrazic teoria susținută de Moscova potrivit căreia cadavrele ar fi apărut după retragerea forțelor sale sau că sunt „puse în scenă” de ucraineni.

Într-o singură groapă comună au fost descoperite 57 de cadavre după ce armata ucraineană a recapturat orașul.

Imagini realizate de forțele de recunoaștere aeriană ale Ucrainei în luna martie, când orașul se afla sub ocupație rusească, și confirmate între timp independent de presa occidentală au surprins momentul dramatic când blindatele rusești au deschis focul asupra unui biciclist care se plimba pașnic pe stradă.

InformNapal, o inițiativă a unor voluntari ucraineni care monitorizează activitățile forțelor armate și serviciilor speciale rusești, a folosit informații open-source pentru a-l identifica pe comandantul trupelor rusești din Bucea, locotenent-colonelul Azatbek Omurbekov, publicând adresa sa de domiciliu, e-mail și numărul de telefon al acestuia.

Newsweek scrie că Omurbekov este comandantul unității 51460 care își are baza într-un orășel din apropierea Habarovsk, localitate din Orientul Îndepărtat Rus, voluntarii de la InformNapal, distribuind mai multe fotografii cu ofițerul rus în care acesta poate fi văzut cu două stele pe umeri.

Omurbekov, despre care se crede că este în vârstă de aproximativ 40 de ani și care a fost poreclit „Măcelarul din Bucea” de presa ucraineană, a fost decorat în 2014 de către ministrul adjunct al Apărării de la Mosova, Dmitri Bulgakov.

The Times notează că Omurbekov a fost binecuvântat de un preot ortodox înainte ca unitatea sa să fie transferată la granița cu Ucraina în noiembrie 2021.

După o slujbă oficiată de Episcopul de Habarovsk, Omurbekov a declarat că: „Istoria ne arată că luptăm majoritatea luptelor noastre cu sufletele noastre”. „Armele nu sunt cel mai important lucru și, cu binecuvântarea Atotputernicului, sperăm să realizăm aceleași lucruri ca strămoșii noștri”, a adăugat el.

Patriarhul Kirill al Rusiei, care a declanșat o revoltă fără precedent în rândul creștinătății ortodoxe din cauza pozițiilor sale vizavi de războiul din Ucraina, le-a cerut soldaților ruși după descoperirea atrocităților de la Bucha să apere țara, afirmând că „nu facem ceva ce le-ar putea dăuna altora”.

Ministerul rus al Apărării a afirmat că batalionul lui Omurbekov a părăsit Bucea pe 30 martie și că acesta se află în Belarus. Însă rapoartele serviciilor de informații sugerează că unitatea sa se pregătește pentru a fi transferată în orașul Belgorod din vestul Rusiei înainte de a fi desfășurată din nou în Ucraina.

 

Sursa: HotNews


 
Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« August 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Cartierul Austriac