fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Reacție dură a BOR după noile declarații ale lui ÎPS Teodosie despre Vladimir Putin

Reacție dură a BOR după noile declarații ale lui ÎPS Teodosie despre Vladimir Putin


Vasile Bănescu, purtător de cuvânt al BOR, a transmis, joi, un mesaj pe o rețea socială, după ce Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, a făcut noi declarații controversate despre Vladimir Putin.

Arhiepiscopul Tomisului a fost întrebat, miercuri, într-o conferinţă de presă, dacă îşi mai menţine afirmaţia făcută înainte de izbucnirea războiului din Ucraina, că Vladimir Putin a adus multe jertfe şi este un ctitor la Sfântul Munte şi la Ierusalim.

„Ce a adus, a rămas. A luat ctitoriile, le-a mitraliat? Nu a făcut nimic cu ele. Sunt aceleaşi. Nu trebuie să am eu o părere”, a afirmat ÎPS Teodosie.

Întrebat ce părere are acum despre Vladimir Putin, Arhiepiscopul Tomisului a răspuns: „Nu sunt judecător. Judecător e Dumnezeu”.

Joi, purtătorul de cuvânt al BOR a publicat pe Instagram o imagine cu o biserică bombardată din Ucraina, însoțită de un mesaj critic la adresa Arhiepiscopul Tomisului.

„Perseverarea tomitană în opțiunea oarbă moral, favorabilă barbariei travestite în ctitor creștin, dar și întrebarea zguduitor de cinică, ‘Ce, a mitraliat ctitoriile?’, sunt aproape amuțitoare.
Ca și cum zidurile unor construcții, fie ele și biserici, nu viețile unor oameni nevinovați ar conta cu adevărat ! Fiecare dintre noi se onorează sau se compromite moral în cel mai relevant mod cu putință prin poziționarea față de răul hidos, față de crima odioasă, față de nedreptatea strigătoare la cer și mai ales față de Adevăr”, a scris Bănescu, pe Instagram.

Reprezentantul BOR a adăugat că: “Recidivând, unii se compromit spectaculos și ireversibil. Inversiunea morală e insuportabilă în registrul creștin și denunțată ferm în Evanghelii.

„Fericiți făcătorii de pace…’, nu promotorii ‘războiului dintre noi’”.

La începutul lunii februarie, Teodosie l-a lăudat pe Putin, spunând că acesta „nu-i negru cum îl prezintă lumea”, ba dimpotrivă, „este cel mai mare ctitor”, iar el s-a „minunat câtă jertfă a făcut”.

Atunci, Patriarhia Română a precizat că declarațiile Arhiepiscopului Tomisului nu reprezintă poziția Bisericii Ortodoxe Române, iar ÎPS Teodosie „obișnuiește să se pronunțe sui generis inclusiv pe unele teme extrabisericești”.

 

Sursa: Știrile Pro TV


 
Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« August 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Cartierul Austriac