fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Trupele ruse evacuează cadavrele civililor din Mariupol în camioane cu inscripţia „ajutor umanitar”

Trupele ruse evacuează cadavrele civililor din Mariupol în camioane cu inscripţia „ajutor umanitar”


Rușii utilizează camioanele cu care aduc „ajutoare umanitare” în Mariupol, port strategic la Marea Azov pentru evacuarea cadavrelor locuitorilor oraşului, a declarat luni consilierul primarului din Mariupol, citat de publicația ucraineană LB.ua.

„Oricât de barbar ar suna, corpurile sunt transportate sub inscripţia de ″ajutor umanitar’. Aceleaşi camioane care aduc ‘pomenile umanitare’ la întoarcere sunt încărcate cu trupurile morţilor”, afirmă consilierul Andriuşcenko pe contul său Telegram, în care mai susţine că, atunci când într-o clădire sunt descoperite mai multe cadavre, camioanele opresc în faţa acesteia şi corpurile sunt direct încărcate şi transportate ca oricare altă marfă.

Potrivit informaţiilor preliminare, cadavrele locuitorilor din Mariupol sunt transportate la crematoriul mobil din Harţîzsk, afirmă acelaşi consilier, adăugând că această informaţie este în prezent verificată de către autorităţile ucrainene, scrie Agerpres.

„Nu este vorba de cazuri izolate, ci de transporturi în masă şi un mecanism bine rodat. O teribilă ‘optimizare’ logistică. Hrană în schimbul trupurilor, aceasta este adevărata faţă a Rusiei” de astăzi, afirmă Petro Andriuşcenko, referindu-se la faptul că - potrivit unor informaţii - unii locuitori care au supravieţuit în Mariupol au fost forţaţi să adune cadavre de prin curţi pentru a beneficia de hrană.

Conform Consiliului municipal din Mariupol, în două luni de bombardamente şi asediu din partea trupelor ruse, au decedat de două ori mai mulţi locuitori ai oraşului decât în doi ani de ocupaţie nazistă în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, notează Lb.ua.

Trupele ruse încearcă să preia controlul Mariupolului, cu 440.000 de locuitori înainte de invazie, distrus aproape în totalitate de la începutul ofensivei la 24 februarie, în condiţiile în care, prin cucerirea oraşului-port ucrainean, Rusia şi-ar asigura astfel un coridor terestru între Crimeea (anexată ilegal de Moscova în 2014) şi Donbas, estul Ucrainei.

 

Sursa: Agerpres


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Iunie 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Cartierul Austriac