fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Braconieri prinși de polițiștii de frontieră cu sturioni și plase de mono-filament interzise la pescuit

Braconieri prinși de polițiștii de frontieră cu sturioni și plase de mono-filament interzise la pescuit


Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Gărzii de Coastă au desfășurat mai multe acțiuni pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă în urma cărora au constatat infracțiuni de braconaj piscicol şi au depistat zeci de kilograme de pește, sturioni și sute de metri de plase.

„În data 08.05.2022, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Isaccea, aflaţi în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu, pe digul de protecție al fluviului Dunărea, au oprit pentru control un autoturism în care se aflau doi cetățeni români, în vârstă de 38, respectiv 40 de ani.

În urma controlului efectuat asupra autoturismului au fost descoperite 26 kilograme de pește, specia crap și scrumbie, precum și un exemplar de sturion, din specia păstrugă, în stare vie, având greutatea de 4 kg si lungimea de 106 cm, fiind redat mediului natural.

Poliţiştii de frontieră efectuează aspectul săvârşirii infracţiunilor de deținere/transport al sturionilor, deținere/transport pește fără documente justificative și pescuitul în perioada de prohibiție”.

În zilele de 07 și 08.05.2022, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Chilia, aflaţi în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu, cu ambarcațiunea din dotare, în zona lacului Merheiul Mare au descoperit înșiruiri de plase de pescuit.

Aceștia au procedat la scoaterea plaselor, ocazie cu care au descoperit 50 kilograme de pește diferite specii”, arată reprezentanții Poliției de Frontieră într-un comunicat de presă.

Plasele de tip nailon, fir textil și mono-filament aveau o lungime totală de aproximativ un km.

Poliţiştii de frontieră efectuează aspectul săvârşirii infracţiunilor de „utilizare plase mono-filament și pescuitul în perioada de prohibiție”.

„În data 07.05.2022, poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Midia, aflaţi în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu, în zona grindului Chituc, au oprit pentru control un autoturism în care se aflau trei cetățeni români, cu vârste cuprinse între 39 și 48 de ani.

În urma controlului efectuat asupra autoturismului au fost descoperite 50 kilograme de pește, diferite specii”, mai spun oamenii legii.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de, deținere/transport pește fără documente justificative.

„În data de 06.05.2022, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Cernavodă, aflaţi în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu, cu ambarcațiunea din dotare, în zona localității Borcea, au observat două persoane care pescuiau dintr-o ambarcațiune din lemn, prevăzută cu motor.

Aceștia au procedat interceptarea acestora, ocazie cu care au descoperit în interiorul bărcii, un sturion (specia cegă), de aproximativ 1 kg, în stare vie, care a fost redat mediului natural”, mai spun polițiștii de frontieră.

Plasele de tip fir textil descoperite în barcă aveau o lungime totală de aproximativ 140 m.

Poliţiştii de frontieră efectuează aspectul săvârşirii infracţiunilor de „pescuitul în perioada de prohibiție și pescuitul/deținerea sturionilor”.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Iunie 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Cartierul Austriac