fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Colaj foto: IJJ Gorj Colaj foto: IJJ Gorj

Alertă în Gorj! Șerpi de 1,5 metri pe spațiile verzi din Târgu Jiu


Spațiile verzi din Târgu Jiu sunt invadate de șerpi. Speriați, locuitorii orașului au sunat la 112. Jandarmii au prins până acum două reptile de peste 1,5 metri, pe care le-au eliberat în mediul lor natural, a anunțat  purtătorul de cuvânt al IJJ Gorj. În cartiere întregi din municipiu iarba nu a fost tăiată, iar cetățenii se tem că șerpii se vor înmulți.

La nici un kilometru de centrul orașului Târgu Jiu, un apel la 112 anunța că în interiorul unei mașini a fost găsit un șarpe. După doar o jumătate de oră, un alt apel anunța prezența altui șarpe pe un spațiu verde din oraș, scrie Digi24.

Alin Ivan, purtător de cuvânt IJJ Gorj: „Șerpii au fost semnalați în zone publice, în apropierea sau chiar în interiorul unor autoturisme ale cetățenilor și au fost capturați și eliberați ulterior de jandarmi în mediul natural. Șerpii au avut lungimea de peste 150 de centimtri.”

În cartiere întregi din municipiu iarba nu a fost tăiată, spun oamenii, care se tem că șerpii se vor înmulți.

Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu: „Pe lângă spațiile verzi mai sunt și anumite zone mlăștinoase sau cu apă, cu luciu de apă. Este clar că pe lângă acele zone se dezvoltă și o astfel de faună. Este clar că nu se va putea cosi iarba în cartierele din municipiul Târgu Jiu în totalitate într-o singură zi. Și de aceea am stabilit un grafic pe 30 de zile.”

Oamenii sunt sfătuiți să sune la 112 și să nu se apropie.

Mihai Grecu, medic-șef UPU- SMURD Timișoara: „Procentul de șerpi veninoși în România nu este chiar atât de mare. Majoritatea sunt așa-ziși șerpi de casă sau șerpii de apă. Prezentarea la un cabinet medical sau în urgența vreunui spital din apropiere este necesară în cazul mușcăturilor de șarpe. E bine dacă avem și o imagine a șarpelului care ne-a mușcat, cât pentru ca să se poată evalua.”

Medicii mai recomandă ca în cazul unei mușcături de șarpe să rămânem imobilizați până la sosirea unui echipaj medical, astfel încât veninul să nu se împrăștie în corp.

 

Sursa: Digi24


 
Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« August 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Cartierul Austriac