fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Foto: IPJ Arad Foto: IPJ Arad

Aproximativ 100 de câini ținuți în condiții improprii au fost ridicați de polițiști și o asociație din curtea unei femei din Arad


Aproximativ 100 de câini au fost ridicaţi, luni, de poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor şi de voluntari ai unei asociaţii din curtea unei femei, acuzată că ţinea animalele în condiţii improprii, transmite Agerpres.

„Împreună cu reprezentanţi ai Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Arad, membri ai Asociaţiei Paws United şi voluntari, poliţiştii s-au deplasat în localitatea Gurba, unde a fost sesizată prezenţa mai multor câini în curtea şi incinta unui imobil. Ajunşi la faţa locului, s-a constatat că cele reclamate se confirmă, fiind ridicaţi 96 de câini şi căţei ţinuţi în condiţii improprii. După acţiunea care a durat mai mult de şase ore, câinii au fost luaţi în evidenţă, starea lor fiind evaluată de medicul veterinar, ulterior fiind transportaţi la sediul asociaţiei", a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad.

Conform sursei citate, se continuă cercetările „pentru rănirea animalelor, cu intenţie, fiind aplicate şi două sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 22.000 de lei, pentru neasigurarea condiţiilor minime de apă, hrană şi adăpost, precum şi pentru lipsa microcipurilor".

Femeia acuzată a mai avut probleme de acest fel în trecut. În august 2021, poliţiştii au găsit 57 de câini în aceeaşi curte. De asemenea, în februarie 2021, peste 50 de câini au fost ridicaţi de poliţişti de la o fostă fermă de lângă oraşul arădean Pâncota. Animalele erau ţinute de aceeaşi femeie, amendată şi la acea dată pentru că nu avea autorizaţii sau documente pentru activităţi de acest fel.

 

Sursa: Agerpres


Citeste si...
Nota
(1 Vote)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Iunie 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Cartierul Austriac