fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Foto: ISU Iași Foto: ISU Iași

Degajări de fum la Spitalul de Pediatrie din Iași: zeci de persoane au fost evacuate


Pompierii au fost solicitaţi să intervină vineri dimineaţă la Spitalul de Pediatrie „Sf. Maria" din Iaşi, după ce la etajul 1 al instituţiei medicale au fost semnalate degajări de fum.

Alarma s-a dat în momentul în care au fost observate degajări de fum la etajul 1 al corpului nou al spitalului.

Mai multe persoane au fost evacuate în curtea spitalului. Au fost evacuaţi 50 de copii şi 150 de persoane adulte, anunţă ISU.

Potrivit ISU Iaşi, la locul solicitării s-au deplasat mai multe echipaje de intervenţie.

Managerul Spitalului de Pediatrie "Sf. Maria" din Iaşi, Alina Belu, a explicat că fumul care a fost semnalat vineri dimineaţă în imobil a venit dintr-o zonă care face legătura între două corpuri ale spitalului şi a afectat parterul clădirii, acolo unde se fac internările de zi, dar şi etajele I, II şi III.

Potrivit sursei citate, în acea zonă se fac lucrări de reabilitare şi modernizare a clădirii.

„A fost pe zona de mijloc a spitalului, zonă intermediară între două tronsoane. Probabil că există o comunicare de jos în sus, pe acele tronsoane tehnice, de unde a venit acest fum-funingine către partea medicală. Constructorul trebuie să ne comunice ce s-a întâmplat, cum s-a întâmplat. Incidentul a fost cam 10 minute: un fum intens, funingine, după aceea s-a ventilat, s-a oprit totul, dezinfectăm şi vom asigura urgenţele în continuare", a declarat Alina Belu.

Ea a arătat că în zona funcţională a spitalului nu există avarii.

„Pe zona predată nouă, aflată în funcţionalitate totală, nu există niciun incendiu. Nu avem flacără deschisă în spital, nu avem intoxicaţii. Pacienţii care aveau cazare în saloanele din apropierea zonei de degajare de fum şi funingine au fost evacuaţi către capătul tronsonului, s-a ventilat imediat, se spală funinginea pentru a fi în parametri maximi", a spus Alina Belu.

Spitalul „Sf Maria" din Iaşi este cel mai mare spital pentru copii din zona Moldovei, aici fiind clinici cu specializare unică în această parte a ţării. Clădirea în care funcţionează Spitalul pentru copii a fost dată în folosinţă în 1970. De atunci şi până în 2019 nu s-au efectuat lucrări majore de reparaţii şi reconsolidare.

De la sfârşitul anului 2019 sunt derulate lucrări de reparare şi modernizare în cadrul unui proiect finanţat prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020. Proiectul are o valoare totală de 27 milioane de euro, din care 7 milioane de euro reprezintă contribuţia Consiliului Judeţean Iaşi.

Contractul prevede ca lucrările de execuţie să se desfăşoare pe o perioadă de 44 de luni. În toată această perioadă actul medical nu este întrerupt, ci doar restrâns.

 

Sursa: Agerpres


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Martie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31