fbpx
 
Trei tineri basarabeni care au trecut ilegal granița, prinși în localitatea ieșeană Medeleni

Trei tineri basarabeni care au trecut ilegal granița, prinși în localitatea ieșeană Medeleni


În urma cooperării dintre poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iași cu structurile de frontieră din Republica Moldova, au fost depistaţi trei cetățeni din Republica Moldova care au încercat să intre ilegal în România, înotând în râul Prut.

„În data de 07 iunie  a.c., acţionând în baza schimbului de informaţii cu structurile de frontieră din Republica Moldova, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iași, au organizat o acţiune specifică, pe timpul căreia, pe direcţia localităţii de frontieră Medeleni, județul Iași, au observat doi bărbaţi a căror prezenţă în zonă nu era justificată, iar o a treia încerca să urce într-un mijloc de transport pentru a ajunge în municipiul Iași.

Poliţiştii de frontieră au procedat la interceptarea şi legitimarea persoanelor, stabilind că cei trei cetăţeni sunt din Republica Moldova, iar asupra unuia dintre ei au fost descoperite o carte de identitate și un permis de conducere, cu însemnele autorităților din Bulgaria, suspecte a fi false. În vederea continuării cercetărilor, persoanele au fost conduse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iași.

În urma verificărilor specifice, dar şi cu sprijinul autorităților din Republica Moldova, s-a stabilit că persoanele sunt cetățeni moldoveni, cu vârste cuprinse între 17 şi 33 ani. Totodată, colegii noștri au constatat că pe numele bărbatului, asupra căruia au fost descoperite documentele, sunt două alerte emise, una în data de 11.01.2022, de autoritățile din Germania, acesta fiind căutat în vederea participării la o procedură judiciară şi una emisă în data de 31.07.2021, de autoritățile din Cehia, deoarece acestuia îi era refuzată intrarea sau şederea în Spaţiul Schengen”, se arată în comunicatul ITPF Iași.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, respective fals material în înscrisuri oficiale.

În baza Acordului de Readmisie, bărbaţii au fost preluaţii de autorităţile de frontieră ale statului vecin pentru continuarea cercetărilor.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30