fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Turc prins după ce a trecut înot Prutul în România: a fost ajutat de un concetățean și un englez

Turc prins după ce a trecut înot Prutul în România: a fost ajutat de un concetățean și un englez


Poliţiştii de frontieră din Huşi au depistat un bărbat cu cetăţenie turcă care a traversat râul Prut înot, cu intenţia de a intra ilegal în România. Cel în cauză a fost sprijinit în acţiunea ilegală de alte două persoane, un cetăţean turc şi un englez. Cei trei bărbaţi sunt cercetaţi penal pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat şi trafic de migranţi.

„În data de 14 iunie a.c., în jurul orei 18.30, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Huşi au fost informați telefonic de o persoană de sprijin că pe direcţia localităţii Budeşti, judeţul Vaslui, a fost observată o persoană de sex masculin care nu-și justifică prezența în zonă.

În cel mai scurt timp, poliţişti de frontieră din cadrul sectorului s-au deplasat în zonă şi au reținut persoana în cauză. Deoarece bărbatul nu era vorbitor de limba română și nu deținea documente prin care să poată proba intrarea legală în România, a fost condus la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Huşi în vederea stabilirii identităţii şi continuării cercetărilor”, arată reprezentanții ITPF Iași.

Au fost informate în cel mai scurt timp autorităţile de frontieră ale statului vecin şi cercetările în cauză au fost efectuate în comun.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că acesta este cetățean turc, în vârstă de 42 de ani şi că a traversat râul Prut înot, pe direcţia localităţii Ghermăneşti, încercând să intre ilegal în România, cu intenţia de a ajunge în Franța.

Totodată, în urma investigaţiilor, s-a mai stabilit că cetăţeanul turc a fost sprijinit în acţiunea ilegala de alţi doi bărbaţi, unul de naţionalitate turcă şi cel de-al doilea cetăţean din Marea Britanie, în vârstă de 32 ani, respectiv 49 de ani. Poliţiştii de frontieră au extins cercetările, iar cei doi cetăţeni au fost identificaţi şi opriţi în Punctul de Trecerea a Frontierei Albiţa. Aceştia aveau rolul de a prelua persoana în cauză după ce a traversat ilegal Prutul și de a o transporta într-un stat din vestul Europei.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat şi trafic de migranţi, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

În baza Acordului de Readmisie, cetăţeanul turc depistat în trecere ilegală a fost predat autorităţilor de frontieră din R. Moldova în vederea continuării cercetărilor.

Împotriva călăuzelor s-a luat măsura nepermiterii intrării în România pe o perioadă de 5 ani, iar împotriva cetăţeanului turc s-a luat şi măsura anulării vizei.


 
Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« August 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Cartierul Austriac