fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Colaj foto: El Espanol Colaj foto: El Espanol

I se spune „Pablo Escobar al Braziliei”! Sergio Roberto de Carvalho, unul dintre cei mai mari traficanți de droguri din lume, arestat în Ungaria


Poliţia federală braziliană l-a arestat marţi în Ungaria pe unul dintre „cei mai mari traficanţi internaţionali”, supranumit „brazilianul Pablo Escobar”, fugit din 2020 şi suspectat că se află la conducerea unei vaste organizaţii de trafic de cocaină cu destinaţia Europa, relatează AFP, preluat de Agerpres.

În cooperare cu Interpolul, poliţia braziliană „confirmă arestarea lui Sergio Roberto de Carvalho, cunoscut sub numele de 'Major Carvalho', considerat unul dintre cei mai mari traficanţi internaţionali actuali”, potrivit unui comunicat.

Potrivit presei braziliene, care îl numeşte „Pablo Escobar al Braziliei”, Roberto de Carvalho, un fost poliţist, trăia în Europa şi folosea documente false pentru a se sustrage autorităţilor.

Arestat în Spania sub o identitate falsă pentru presupus trafic de droguri, el a fost eliberat după ce a plătit cauţiune şi a falsificat un certificat de deces pentru a scăpa de urmărirea justiţiei, potrivit unui reportaj prezentat de TV Globo anul trecut.

Mandatul de arestare pentru „Major Carvalho” a fost emis în noiembrie 2020, într-o operaţiune care a dus la confiscarea a „peste 500 de milioane de reali brazilieni (aproximativ 100 de milioane de dolari) de la organizaţia criminală pe care o conducea”, potrivit poliţiei federale braziliene.

Operaţiunea a avut ca scop „destructurarea financiară a organizaţiilor responsabile cu transportul a zeci de tone de cocaină către Europa, folosind ca rută în principal porturile braziliene”.

Ancheta a avut ramificaţii în Columbia, Panama, Portugalia, Spania, Belgia, Olanda, România şi Dubai, notează AFP.

 

Sursa: Agerpres


 
Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« August 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Cartierul Austriac