fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Foto: Club Feroviar Foto: Club Feroviar

Tren privat de marfă cu vagoane ucrainene care au dus cereale în Portul Constanța, deraiat în Podu Iloaiei


Un tren privat de marfă cu 32 vagoane ucrainene în componență a deraiat miercuri după-amiaza la Podu Iloaiei, în județul Iași. Incidentul prin care 11 vagoane au sărit de pe șine s-a produs, cel mai probabil, din cauza stării proaste a infrastructurii.

Accidentul a avut loc la ora 17.20, când un tren tractat de o locomotivă a GFR, cu 32 de vagoane ale Căilor Ferate Ucrainene Ukralizniția, cu o greutate de 733 de tone, a deraiat între stațiile Sârca și Podu Iloaiei, la km 49, scrie Club Feroviar.

Trenul s-a rupt și 11 vagoane au sărit de pe șine, arată sursa citată, potrivit căreia trenul se întorcea din Portul Constanța, unde dusese cereale din Ucraina.

Din primele informații disponibile, deraierea a fost provocată de starea proastă a infrastructurii feroviare din zonă, dar este posibilă și o defecțiune la vagoanele de fabricație sovietică.

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a anunțat că circulația feroviară este întreruptă pe relația Pașcani – Iași, din cauza deraierii, între stațiile Sârca – Podu Iloaiei, a 11 vagoane din compunerea unui tren privat de marfă.

Din garnitură, care avea în compunere 32 de vagoane goale, au deraiat 11 vagoane pe firul II de circulație, firul I fiind închis pentru lucrări programate. În urma deraierii celor 11 vagoane au fost rupți și șapte stâlpi de înaltă tensiune, care asigurau alimentarea cu energie electrică a liniei de contact.

Pentru menținerea continuității traficului de călători, SRCF Iași va pune la dispoziția călătorilor mijloace auto, pe distanța Podu Iloaiei – Târgu Frumos. Această măsură va fi menținută până la restabilirea traficului pe intervalul de stații afectat de deraiere.

„Vă informăm, de asemenea, că personalul de specialitate al SRCF Iași va asigura tot suportul tehnic necesar operatorului privat pentru ridicarea, repunerea pe șină a vagoanelor deraiate și retragerea/scoaterea acestora din gabarit. CFR SA adresează scuze călătorilor pentru disconfortul creat, asigurându-i totodată că personalul feroviar va interveni operativ la fața locului, pentru restabilirea circulației în scurt timp. Cauzele producerii acestui eveniment feroviar vor fi stabilite de o comisie de anchetă, formată din specialiști feroviari”, a mai precizat Oana Brânzan, purtătorul de cuvânt al CFR SA.

 

Sursa: Club Feroviar

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: